Kandidaten ChristenUnie bekend

De kiesvereniging van de ChristenUnie (CU) in Nieuwegein heeft op de ledenvergadering van 14 november 2017 de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 vastgesteld. Eerder deze week werd al bekend dat de huidige fractievoorzitter van de ChristenUnie Martin Monrooij tot lijsttrekker is gekozen.

De tweede kandidaat op de lijst bij de CU is Ineke Schiltkamp-van Dixhoorn. Zij was de afgelopen raadsperiode ook raadslid en draait inmiddels al 12 jaar mee in de fractie. Ineke is specialist in ruimtelijke ordening, stadsbeheer, milieu en duurzaamheid. Daarnaast houdt ze zich bezig met Jeugdzorg en Onderwijs. Ineke wordt in de commissie en raad gewaardeerd voor haar parate kennis en kundige inbreng. De ChristenUnie kiest met Ineke voor een luisterend oor in het hart van de samenleving.

De ChristenUnie kiest met twee nieuwe vrouwelijke kandidaten op de plekken drie en vier voor vernieuwing en verjonging van de fractie. Madelon en Sirodjini willen de fractie graag komen versterken met hun kennis. Madelon werkt als bemiddelingsmedewerker voor een gastouderbureau en Sirodjini werkt bij de Rabobank als Young Professional op de Food&Agri afdeling Midden-Nederland.

De ChristenUnie zal in de verkiezingen mee doen onder het motto ‘Waardevol’. Dit wordt uitgewerkt inde thema’s: ‘veilige stad’, ‘iedereen kan meedoen’ en ‘wonen en leven in een schone, groene en duurzame gemeente’. Hiermee wil de partij aangeven dat zij de stem wil zijn van vele mensen die onze standpunten ondersteunen. De ChristenUnie wil laten zien dat zij zich niet door incidenten, hypes en onderling gekissebis in de gemeenteraad wil laten leiden, maar op hoofdlijnen haar eigen koers willen blijven varen op basis van de bekende uitgangspunten. Het verkiezingsprogramma komt in de loop van de maand december beschikbaar via de internetsite van de ChristenUnie.

De lijst:

1. Martin Monrooij
2. Ineke Schiltkamp -van Dixhoorn
3. Madelon Voorthuijsen -de Boer
4. Sirodjini Kuijpers
5. Geert Ensing
6. Anneloes Voorberg -van Leeuwen
7. Elmer Demmendaal
8. Colette Riemersma -van der Wiel
9. Helma van der Neut -Roseboom
10 Daniel Voortman
11 Tjalling Schotanus
12 Harmen van Wijnen

Top 5 van links naar rechts: Martin Monrooij, Sirodjini Kuipers, Ineke Schiltkamp, Geert Ensing, Madelon Voorthuijsen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren