Kamermuziekconcert van het OttoMani Strijkkwartet in de Dorpskerk

Op zondag 12 november wordt er in de Dorpskerk aan de Dorpsstraat in Nieuwegein (Jutphaas) een kamermuziekconcert georganiseerd. Het concert wordt gegeven door het OttoMani Strijkkwartet. Dit ensemble is opgericht in 2019 en bestaat uit spelers die allen hun sporen verdiend hebben in verschillende nationale en internationale orkesten en ensembles.

OttoMani Strijkkwartet

Het OttoMani Strijkkwartet

De naam van het kwartet verwijst naar het feit dat in een kwartet vier spelers samen één ziel vertegenwoordigen en één muzikale gedachte met acht handen in klank uitbeelden. Een strijkkwartet bestaat uit 2 violen, altviool en cello. Deze beperkte samenstelling heeft veel componisten geïnspireerd en uitgedaagd om hun muzikale ideeën maximaal uit te werken. Elk instrument heeft een eigen plaats en een eigen kleur in het geheel. Eén van de meesters van het strijkkwartet was Wolfgang Amadeus Mozart, van hem klinkt het kwartet nr. 15 uit 1783.

Daarnaast speelt OttoMani het strijkkwartet van Amanda Röntgen-Maier, een Zweedse componiste die getrouwd was met de Nederlandse componist Julius Röntgen en sinds haar huwelijk in Nederland woonde. De Deense zangeres Bodil de Neergaard-Hartmann (1867-1959) noemde haar: ”De belangwekkende en beminnelijke Amanda die altijd, waar zij ook kwam, het middelpunt werd ondanks haar bescheidenheid en absoluut gebrek aan geldingsdrang.”

De Nieuwegeinse Dorpskerk is vanwege haar goede akoestiek en intieme sfeer zeer geschikt voor het uitvoeren van kamermuziek. Het concert van het OttoMani Strijkkwartet begint om 16.00 uur en de entree is € 10,00. De kaartverkoop is aan de kassa in de Dorpskerk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk