Kamermuziekconcert in de Dorpskerk in Nieuwegein (Jutphaas)

Op zondag 8 december wordt er in de Dorpskerk aan de Nedereindseweg in Jutphaas weer een kamermuziekconcert georganiseerd. Het concert wordt gegeven door het Gheyn Consort en sluit aan bij het 200-jarig bestaan van de Jutphase Dorpskerk, waarvan de bouw in 1819 is begonnen. Ter gelegenheid hiervan heeft de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord een groot aantal activiteiten georganiseerd om dit jubileum feestelijk te vieren.

Het kamermuziekconcert van zondag 8 december sluit hierbij aan met het Quintett A-Dur van Franz Schubert, beter bekend als het Forellenkwintet. Dit stuk schreef Schubert ook precies 200 jaar geleden, in 1819. Tijdens een zomervakantie met een goede muzikale vriend kreeg Schubert de vraag om een stuk te schrijven passend bij de bezetting van het kwintet van Hummel (voor viool, altviool, cello, contrabas en piano, een ongebruikelijk samenstelling voor een kwintet). Dat werd dus het zgn. Forellenkwintet. Schubert maakte gebruik van een lied dat hij al eerder had geschreven, Die Forelle, om het stuk vorm te geven. Het is een stuk geworden waarin de natuur in al haar pracht en praal te horen is. Het hoofdthema gaat over een forel die vrolijk spetterend door het water zwemt.

Het Gheyn Consort wordt speciaal voor dit concert uitgebreid met contrabas en piano. Het concert begint om 16.00 uur, entree is € 10,-. Kaartverkoop aan de kassa.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren