Kamermuziekconcert in de Dorpskerk in Nieuwegein

Op zondag 10 november wordt er in de Dorpskerk aan de Nedereindseweg in Jutphaas weer een kamermuziekconcert georganiseerd. Het concert wordt gegeven door Arno van Wijk op klavecimbel en muselaar. Een muselaar is familie van het virginaal en klavecimbel en is ontstaan in de 17e eeuw. Het concert begint om 16.00 uur. De entree is € 10,00. Kaartverkoop aan de kassa.

Op het programma staan enkele Biblische Sonaten van Johann Kuhnau, de voorganger van Johann Sebastian Bach als Kantor in de Thomaskirche in Leipzig. Deze sonates zijn een muzikale vertelling van zes bijbelverhalen. In deze muziek probeert Kuhnau zo nauwkeurig mogelijk het verloop van het verhaal in muziek om te zetten. Tot dan toe was dit nog nooit eerder gedaan. Kuhnau heeft hiermee een nieuwe standaard gezet voor de klavecimbelmuziek. Ook Johann Sebastian Bach heeft zich door deze muziek laten inspireren. Op muselaar worden enkele bewerking van psalmmelodieën uit de 16e en 17e eeuw gespeeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren