Kamerkoren vinden elkaar in Wederzijdse Bekoring

Het Nieuwegeins Kamerkoor en het Kamerkoor Vianen geven op 3 maart a.s. een gezamenlijk concert in de Nicolaaskerk in Nieuwegein. Bij beide kamerkoren leefde al langer de wens om eens wat grotere werken uit te voeren, in een grotere bezetting. Dus werd samenwerking gezocht én gevonden door ‘een brug te slaan’ over de rivier. Vianen en Nieuwegein, tegenover elkaar gelegen aan weerszijden van De Lek, slechts verbonden door een brug en een voetveer, worden door deze samenwerking nu ook cultureel verbonden. Zo vindt kruisbestuiving plaats van elkaars kunsten en vaardigheden en kan het publiek kennis nemen van en genieten van de ‘kunst van de overkant’.

Het programma van dit concert is samengesteld met muziek uit Nederland van de eerste helft van de vorige eeuw van Hendrik Andriessen, zijn leerlingen en zijn Franse inspirator César Franck. Het bijzondere in het programma van dit concert is dat deze componisten in samenhang te horen zijn, waardoor hun overeenkomst en hun individuele ontwikkeling naar een eigen stijl én de verwantschap met het Franse idioom hoorbaar worden gemaakt. Een vijftal prachtige religieuze werken wordt in dubbele bezetting van de beide koren uitgevoerd. Daarnaast zullen de koren ieder apart een aantal kleine werken met voornamelijk wereldse muziek brengen.

Cees Scharloo, vaste dirigent van het Kamerkoor Vianen, neemt de directie van de dubbelkoren voor zijn rekening en de vaste dirigent van het Nieuwegeins Kamerkoor, Willeke Smits begeleidt die werken op het orgel. Het volledige programma is te zien op de website van het Nieuwegeins Kamerkoor.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk