Kaderraad donderdag 7 juli 2022

De laatste aankondiging in deze rubriek, want na de Kaderraad van volgende week breekt het zomerreces aan voor de raadsleden van Nieuwegein. De Kaderraad gaat over de financiën van de gemeente.

Donderdag 30 juni vindt de Financiële Avond voor de Stad plaats. Deze avond kunnen de fracties op basis van allerhande stukken een mening vormen over de financiën van de gemeente, zodat ze volgende week kunnen oordelen over de Kadernota.

In de Kadernota stelt het college in grote lijnen voor wat de ge- meente komend jaar met het gemeentegeld gaat doen. De raad mag hierover wijzigingen voorstellen en ook nieuwe voorstellen doen. Na de zomer gaat het college vervolgens aan de slag om een begroting te maken. Die wordt vervolgens in het najaar be- handeld. Ook dan kan de Raad weer allerlei ideeën aandragen. Zo zorgen college en raad samen voor een gezonde financiële huishouding van onze stad.

De Kaderraad is een bijzondere vergadering. Alle partijen leveren een grote bijdrage, waarin zij hun visie op de Nieuwegeinse samenleving geven. De verdeling van het geld is niet alleen een kwestie van cijfertjes, maar gaat ook over de vraag: waar willen we heen met onze stad? Interessant dus om te volgen als kiezer! Uiteraard zijn de deuren van het Stadshuis op 7 juli geopend om alles live te volgen.

Als u liever thuis kijkt, gebruik dan de vaste livestream via NieuwegeinseRaad.live/Stream1. Let op! De vergadering begint al om 14.00 uur.

Tot slot
Afgelopen maand kreeg de raad bezoek van een inwoner, die kwam vertellen waarom de kermis zo snel mogelijk moet terugkeren. Raadsleden luisterden naar zijn verhaal en konden vragen stellen. Sommigen waren enthousiast over zijn verhaal en wilden graag met hem meedenken. Heeft u ook een idee voor de stad dat u graag met de raad wilt delen? Dat kan heel makkelijk! Mail uw idee naar griffie@nieuwegein.nl en we gaan graag met u in gesprek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk