Kaasrolletjes en Gevulde champignons

Twee makkelijke en lekkere borrelhapjes voor Oudejaarsavond. Als je van kaas houdt zul je moeite hebben om van deze romige Kaasrolletjes af te blijven.
De champignons worden warm geserveerd en hebben een “sappige” bite door de wijn waarin ze gestoofd worden. Voor 30 kaasrolletjes:
6 plakken jonge kaas
150 g Mon Chou
3 eetlepels fijngehakte bieslook
wat sprietjes bieslook
mespunt witte peper
mespunt paprikapoeder
1 eetlepel witte wijn Extra: mooi plat schaaltje; prikkertjes Meng de Mon Chou met de gehakte bieslook, peper, paprikapoeder en wijn.
Leg op ieder plakje kaas in de lengte 1/6 van het mengsel.
Rol de kaasplakjes voorzichtig op met de naad naar beneden.
Laat ze ongeveer een uur opstijven in de koelkast.
Snijd de rolletjes in vijven en zet ze met de naad naar beneden op een schaal.
Steek een prikkertje door een sprietje bieslook en prik deze in een aantal rolletjes ter versiering. Voor ca. 20 champignons:
1 bakje kastanjechampignons
150 à 175 g zachte geitenkaas
honing
2 eetlepels witte wijn Extra: ovenschaal; mooi schaaltje; tapasprikkers Veeg de champignons goed schoon en draai het steeltje eruit.
Doe in iedere champignon een klein drupje honing.
Maak balletjes van de geitenkaas en vul daarmee de champignons.
Doe de wijn in een ovenschaal, leg de champignons met de kaas naar boven in de ovenschaal.
Bak ze maximaal 10 minuten op 200° in de oven. Vegetarische borrelhapjes
Tijd: weinig
Bron: Linda’s borrelhapjesboekje Tip
Als Linda dit boekje ooit nog eens gaat uitgeven moet je het beslist aanschaffen. Het bevat nu al meer dan 60 verschillende recepten. De meeste zelfbedacht, andere geïnspireerd door bestaande recepten of recepten van vrienden en familie, maar allemaal zelf uitgeprobeerd. De meeste voorzien van een foto en, uitgezonderd een enkele receptje met vis, vegetarisch. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen? Klik op de e-mailbutton hiernaast. Voor meer recepten kijk je in het Archief (het steelpannetje).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk