Kaarslicht in Vreeswijk 2018

Op woensdag 12 december is het Oude dorp Vreeswijk omgetoverd tot een sprookje. De straatverlichting wordt gedoofd en meer dan 10.000 lichtjes twinkelen u tegemoet. In de straten vindt u koren, zijn er diverse activiteiten en koopt u lekkernijen. In het water ziet u lampjes en fonteinen schitteren. De schepen en sluizen zijn ook versierd met honderden lichtjes. Vanaf 16.00 uur vindt u op de Handelskade een sfeervolle kerstmarkt met meer dan honderd kramen. Zowel van ondernemers als van marktkooplui uit de buurt. Op deze markt vind je geen algemene handel. Wel vind je goederen die je niet zomaar in de winkel kunt kopen. Een ouderwets draaiorgel speelt kerstliedjes en er zijn hapjes en drankjes in de kerstsfeer.

Activiteit Locatie Van Tot
Kerstmarkt
Kerst en winter gerelateerde artikelen
Handelskade 16:00 22.00 uur
Lampionnenoptocht Oud Vreeswijk 18:00 18.50 uur
Vreeswijk bij Kaarslicht Oud Vreeswijk 19:00 21.30 uur
Volkskerstzang
‘Vertrouw op het Licht ‘
Barbarakerk 19:00 20.00 uur
Levende kerststal Raadhuisplein 18.00 21.30 uur
Antieke kerststal, kalligraaf
en andere bijzonderheden
Oud Vreeswijk 18.00 21:30 uur
Optredens, zang en muziek Oud Vreeswijk 19.00 21.00 uur
Samenzang koren Oude Sluis 21.00 21.15 uur
Vuurspuwer (3x 20 min.) Koninginnelaan 19.15 – 19.50 – 20.25  uur
Kerstwensboom Barbarakerk 18.00

Spectaculair programma
De bezoekers wacht weer een spectaculair programma. Terug van weggeweest is de levende kerststal op het Raadhuisplein. Gebleven zijn de kunsten van de spectaculaire vuurspuwer. In de straten zingen koren. In het water ziet u lampjes en fonteinen schitteren. De schepen en de sluizen zijn ook versierd met honderden lichtjes. Of loopt u mee langs de sfeervolle straten met de lampionnenoptocht? Om 18.00 uur vertrekken zeker 200 kinderen met hun zelfgemaakte lampion. De Kerstman rijdt in de arrenslee voorop.

Historische werf
Vreeswijk heeft een beschermd dorpsgezicht. De aangrenzende museumwerf is dat ook. De historische werf is tijdens het evenement te bezoeken. Langs het hele stuk van de Vaartse Rijn liggen met kaarsjes verlichte historische, vaak bewoonde, binnenvaartschepen.

Kerstwensboom
Ook de Barbarakerk is feestelijk verlicht. Binnen is er aan het begin van die avond de volks-kerstzangdienst en is een grote kersstal te bewonderen. Voor de kerk staat een kerstwensboom. Je kunt daar zelf ook een wens in doen. Haal dan in de kraam ernaast een doorzichtige kerstbal. Die kun je vullen met een wens of een mooie herinnering. Daar maken veel mensen gebruik van. De boom staat er net na Sinterklaas maar hij gaat pas op de lichtjesavond aan.

Levende kerststal
De lichtjesavond heeft naast een miniatuur oude kermis, een antieke kerststal en een grote levende kerststal ook een echte vuurspuwer. Die geeft een grote show van 20 minuten. Let wel even goed op de tijden, want dat doet hij maar drie keer die avond.

Volkskerstzang
Voor de 55e keer is er in de Barbarakerk op 12 december om 19:00 uur een Volkskerstzang met als thema: “Vertrouw op het Licht”. Aan deze dienst werken o.a. mee het Leger de Heils, het Tussenkoor, kinderkoor van De Trompetvogel. De burgemeester van Nieuwegein, dhr. Frans Backhuijs zal een openingswoord spreken. Aansluitend is in deze kerk de kerststal tot 22:00 uur te bezichtigen, terwijl verschillende koren van 20:00-21:30 uur afwisselend in deze kerk zingen.

Plattegrond downloaden
In het licht van meer dan 10.000 lichtjes kunt u de vele activiteiten bekijken. Om het makkelijk te maken is er een app beschikbaar met daarop alle activiteiten met de locaties. Via de website invreeswijk.nl kunt u de app met plattegrond downloaden.

De plattegrond van de feestelijkheden is als pdf te downloaden en werkt ook op de telefoon. Daarmee is voldaan aan de vraag om een interactieve kaart in pdf-formaat. Alles is aanklikbaar. Zo heb je meteen overzicht. Dat mag ook wel want niet alles staat op een logische plek. Een kerststal staat bijvoorbeeld in de etalage van een verlaten winkelpand. Als je het rondje op de kaart loopt, kom je alles tegen.

Parkeren
Bezoekers moeten rekening houden met beperkte parkeergelegenheid. Wel zijn er aan de rand van het dorp extra fietsenstallingen ingericht. Deze staan ook op de interactieve kaart aangegeven. De auto parkeren kan het beste een eindje buiten het dorp. Vanuit Vianen kun je ook nog met het fietsveer Vrevia. Die gaat deze dag speciaal tot 23.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren