Kaarsjesvaart door Vreeswijk in kerstsfeer

Het is vroeg donker en pas laat weer licht. De donkere dagen voor Kerst komen eraan!
Het is ook de tijd van gezelligheid en kaarslicht. In december pakt Vreeswijk weer uit met kerstbomen en feestelijke verlichting. Een ommetje door het oude schippersdorp is dan een extra aanrader. Nóg leuker is het om Vreeswijk vanaf het water te bewonderen. Dat kan binnenkort met de Kaarsjesvaart!

Kaarsjesvaart
Van 12 tot en met 16 december kunt u ’s avonds mee met de fluisterstille rondvaartboot van Museumwerf Vreeswijk. Er wordt ook gevaren op woensdag 14 december tijdens Kaarslicht-in-Vreeswijk, het sfeervolle lichtjesevenement, wanneer ’s avonds de straatverlichting is gedoofd en tienduizenden kaarsjes en waxinelichtjes het dorp sprookjesachtig verlichten. De kaarsjestocht duurt ongeveer 20 minuten. Inschepen kan langs de lage loswal aan de Dorpsstraat naast de Oranjebrug. Vaar mee! Boek deze vaartocht vanaf 20 november via de website van de Museumwerf in Vreeswijk.

Kaarsjesvaart maakt deel uit van De-Vaart-van-Nieuwegein, een samenwerkingsverband tussen Nieuwegeinse erfgoedinstellingen, de forten, huize Oudegein en kasteel Rijnhuizen, gidsengroepen, ondernemers en de gemeente Nieuwegein. Samen onthullen ze de cultuurhistorische parels van openluchtmuseum Nieuwegein.

Museumwerf Vreeswijk
Natuurlijk doet Museumwerf Vreeswijk zelf ook weer mee met Kaarslicht-in-Vreeswijk. Het gezellige en behaaglijk warme Theehuys is dan het podium voor diverse optredens waar u – eventueel onder het genot van een lekker drankje en/of hapje – naar kunt luisteren. Naast de vele lichtjes op en rond het werfterrein en de verwarmende kampvuren, kunt u genieten van de grote, prachtig verlichte historische schepen in de Museumhaven. Zij vormen een mooi contrast met de historische minischeepjes – ook verlicht – van Varende Modelbouw Club ’t Anker.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk