Jutphaas Wonen wint innovatieprijs

Jutphaas Wonen uit Nieuwegein heeft de KWH-i-opener prijs gewonnen met de transformatie van een kantoorpand naar duurzame starterswoningen. De KWH-i-opener is de innovatieprijs voor woningcorporaties. De jury koos unaniem voor het project van Jutphaas Wonen door de innovatieve elementen in duurzaamheid, een nieuwe vorm van aanbesteden en het betrekken van de woningzoekenden bij de uitvoering.

“Wij zijn er enorm trots op dat we deze prijs gewonnen hebben. Door de goede samenwerking woningzoekenden, de gemeente, provincie en de winnaar van de innovatieve uitvraag, aannemer Vorm heeft dit project zo goed kunnen slagen”, zegt Margaret Zeeman van Jutphaas Wonen. “Door het winnen van deze prijs realiseer je je weer dat het echt een bijzonder project is.”

In het kantoor aan de Brinkwal in Nieuwegein komen 25 starterswoningen. De jury roemde de unieke kenmerken van het project: duurzaamheid, een creatief bouwproces en woningzoekenden werden vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de woningen. Bijzonder is dat het project wordt gerealiseerd via een industrieel bouwproces.

Vanaf het begin hebben woningzoekenden meegepraat over de woningen. Doordat zij aan tafel zaten met de aannemer worden er woningen gebouwd die voldoen aan hun verwachtingen en waar zij straks met veel plezier zullen wonen. De bouw van de woningen is gestart in april. Naar verwachting zijn ze half juli klaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk