Jutphaas-Wijkersloot krijgt een Winterwandeling

Op 17 december 2021, tussen 19.00 uur en 20.30 uur, organiseert Inge Visser een Winterwandeling in de wijk Jutphaas-Wijkersloot. ‘Je zou eens twee tellen stilzitten,’ was de reactie van haar omgeving op dit nieuws.

Inge is initiatiefnemer van het burgerinitiatief PitPop Nieuwegein, ze is voorzitter en vrijwilliger bij Stichting Jut & Zo en ze is mede-eigenaar van Architectenbureau Cor & Partners B.V., allemaal gevestigd in Jutphaas-Wijkersloot. Ze is altijd bezig met nieuwe ideeën en door haar contacten en ervaringen in de wijk kwam ze op het idee voor de Winterwandeling.

‘Ik zie wat aandacht voor elkaar doet bij de wijkbewoners. Elkaar herkennen op straat, groeten, een praatje maken, je echt thuis en veilig voelen in de wijk. En dat in een wijk met zoveel historie. Daar mogen wij minstens een keer per jaar best met elkaar ontzettend van genieten.’

Inge is nog druk in gesprek met (mogelijk) deelnemende partijen maar wat tot nu toe bekend is, is dat de Winterwandeling start en eindigt in het gezellige en gastvrije Jut & Zo, dat met haar ligging in het hart van Jutphaas-Wijkersloot bij uitstek geschikt is voor ontmoeting in de wijk. Tijdens de Winterwandeling is het extra genieten met een mini-braderie in Jut & Zo.

‘De exacte route is nog niet bekend’, aldus Inge, ‘hierover wordt nog nagedacht. Je wordt in ieder geval meegenomen door de wijk die gevuld is met historie en bezienswaardigheden. Het kunstenaarsatelier bijvoorbeeld, dat gevestigd is in een voormalig schoolgebouw uit 1883, waar de kunstenaars je graag rondleiden en hun werk tonen. Maar ook de Pipowagen, een bezienswaardigheid op zich, waar je hartelijk ontvangen wordt door de vrijwilligers.’

Muziek in samenwerking met het AkoestiCafé, een speurtocht voor het hele gezin, een kleurwedstrijd met een prachtige kleurplaat gemaakt door Jan Ibelings, happy stones waar vrijwilligers en bezoekers van Jut & Zo momenteel hard aan werken, het staat allemaal op het programma. Het belooft een mooie avond te worden.

Wil jij in samenwerking met Inge iets toevoegen aan het programma? Je bent van harte welkom! Mail naar Inge Visser via: winterwandelingnieuwegein@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren