Jutphaas krijgt 41 transformatiehuurwoningen aan het Merwedehof

De 41 sociale huurwoningen in de voormalige kantoorvilla’s aan de Villawal zijn deze week verkocht aan woonstichting Jutphaas. Het voormalige kantoorcomplex in de wijk Merwestein is hiermee getransformeerd naar appartementencomplex. In het gebouw waren al 46 vrije sector woningen in gebruik genomen.

Met deze overdracht van woningen aan Jutphaas ronden ontwikkelaars Trebbe en Local de transformatie af. De 7.000 vierkante meter kantoren zijn getransformeerd naar appartementen van 45 tot 70 vierkante meter.

Marco van Dijk van woonstichting Jutphaas: “Dit bijzondere complex direct naast het stadshart van Nieuwegein biedt onze huurders veel extra’s. Een sociale woningen met vrije hoogte van meer dan drie meter en een parkeerplaats in een overdekte parkeergarage is niet haalbaar in nieuwbouwprojecten. Juist daarom investeert Jutphaas ook in transformatieprojecten. Deze investering brengt ons woningaanbod naar een hoger niveau, terwijl onze huurders een redelijke huurprijs in het sociale segment blijven betalen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk