Jutphaas in de spotlights

Omdat het dit jaar 850 jaar geleden is dat de naam ‘Jutphaas’ voor het eerst voorkomt in een officieel document, heeft de bibliotheek een virtueel dossier samengesteld over deze tegenwoordig Nieuwegeinse wijk. Het dossier is in te zien op de website van de bibliotheek.

De artikelen gaan over de geschiedenis van Jutphaas, het dagelijks leven in deze gemeenschap en de huidige bezienswaardigheden en interessante historische plekken. Inwoners van Jutphaas komen aan het woord en verenigingen worden belicht. Een uniek kijkje in de geschiedenis van Jutphaas in woord en heel veel beeld.

De boekencollectie over Jutphaas in Nieuwegein, is in bibliotheek De tweede verdieping flink uitgebreid. Gemeente Nieuwegein heeft de bibliotheek een historisch archief geschonken en hieruit kwamen tientallen werken over Jutphaas tevoorschijn. Hieronder zijn unieke titels, zoals boeken van de Jutphase huisarts G.J. Teljer die leefde van 1798-1880. Deze boeken staan op het Nieuwegeinplein in de leeszaal van de bibliotheek en zijn ook te vinden in de catalogus.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren