Jubileum VPTZ-ZU en Hospice Nieuwegein

In de week van 18 t/m 26 mei vieren de VPTZ-ZU (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg-Zuid Utrecht) en Hospice Nieuwegein hun gezamenlijk jubileum. Beide organisaties bestaan respectievelijk 25 en 5 jaar en werken inmiddels nauw samen. De VPTZ-ZU richt zich op de terminale thuiszorg en de hospice biedt in een huiselijke omgeving zorg aan 4 gasten in hun laatste levensfase.
Verschillende activiteiten markeren dit gezamenlijk jubileum. Het thema van de week is “Verbinding”. Ineke Aalderink, directeur van beide jubilerende organisaties, vertelt dat het thema “Verbinding” niet toevallig is gekozen. Verbinding is een term die door alle lagen van beide organisaties een uiterst belangrijke rol speelt. In de allereerste plaats is er de verbinding tussen de vrijwilliger en de zieke. Deze band is de meest belangrijke maar tegelijkertijd ook de meest vanzelfsprekende. Mensen die dit werk “om niets” willen verrichten, kunnen dat immers niet anders doen dan vanuit een grote innerlijke motivatie?
De feestweek start op woensdag 18 mei met een receptie voor genodigden: verwijzers, oud-vrijwilligers en bestuursleden. Diezelfde dag is er de mogelijkheid om van 16.00 tot 19.00 uur de verbouwde hospice te bekijken.
Op donderdag 19 mei vindt er een kunstveiling plaats in de NBC te Nieuwegein met Henk Westbroek als veilingmeester. Vanaf 19.30 uur kan men de kunst bekijken en om 20.30 uur gaat het eerste stuk onder de hamer. Die avond wordt er ook een loterij gehouden waarbij de hoofdprijs een zeefdruk van Herman Brood is.
Op zaterdag 21 mei is er voor de vrijwilligers een groot feest georganiseerd. De verbinding tussen de vrijwilligers van beide organisaties zal hierin centraal staan. Tot slot is er op donderdag 26 mei in de bibliotheek van Nieuwegein een lezing van Marinus van den Berg met als thema “Verbinding”. Marinus van den Berg is pastor in verpleeghuis Antonius-IJsselmonde in Rotterdam. Hij schreef veel goed ontvangen boeken over verlieservaring en rouwverwerking.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren