Jubileum viering 50 jaar Dameskoor Barbarakerk

Tijdens een feestelijke Eucharistieviering met als celebrant pastoor G.M.J. van der Vegt viert het Dameskoor van de Barbarakerk haar vijftigjarig jubileum. De viering is op zondag 17 mei a.s. en begint om 09.30 uur. Dirigent is Alyde Touwen en organist Frank Meurders.

Het Dameskoor is vijftig jaar geleden opgericht op initiatief van pastoor Geerdink Johannink. Aanleiding hiertoe was dat de mannen niet langer vrij kregen van hun werk om doordeweeks te zingen. Een kleine groep dames die al lid waren van Con Brio repeteerde op de bovenverdieping bij mevrouw Wammes aan de Handelskade. Mevrouw Wammes had ook de leiding tijdens de vieringen en bespeelde dan het grote orgel.

Later kwam de hoofdonderwijzer van de katholieke school in Vreeswijk, H.W. Pierik, als dirigent en werd het een ‘echt’ koor. Meester Pierik, zoals hij nog steeds alom bekend is in Vreeswijk, schreef in die tijd speciaal voor het dameskoor van de Barbarakerk ‘Missa in Honorem Sanctae Mariae’. Bijzonder is dat deze mis uit 1972 ook tijdens de Eucharistieviering op 17 mei 2015 zal worden gezongen.

De viering wordt afgesloten met de huldiging van An van Vliet en Dora van Heiningen (gouden jubilarissen) en Ali Beukes en Jeanne de Roos (vijfenveertig jaar lid).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren