Katern

JSV’ers naar WK curling

De oud-JSV’ers Willem van der Steeg en Danny van den Berg maken deel uit van het Nederlands curlingteam dat bij het WK in het Russische Kazan de nationale driekleur zal verdedigen. Het WK vindt plaats van 14-22 oktober. De curlers spreken van “een mooie en uitdagende poule.”

Van den Berg en Van der Steeg maken deel uit van het Nederlands mixed curling team, waarbij twee mannen en twee vrouwen het team vormen. Het vrouwelijke deel bestaat uit Jiska Kortekaas en Valeriya Miksha. Voordat beide heren gingen curlen maakten zij jarenlang deel uit van het eerste elftal van JSV Nieuwegein, Van den Berg bij de zaterdagafdeling en Van der Steeg bij ‘de zondag’.

Het WK mixed curling vindt plaats van 14-22 oktober in het verre Kazan, aan de oevers van de Wolga. In deze hoofdstad van de autonome republiek Tatarstan zijn de laatste jaren al tal van gerenommeerde sportwedstrijden gehouden. Van den Berg: “De World Curling Federation heeft een interessante locatie gekozen. Deze stad in het oosten van Europees Rusland is niet alleen cultureel een bezienswaardigheid, maar de laatste jaren heeft Kazan zichzelf echt op de kaart gezet als een van de toonaangevende Russische sportsteden.”

Aan het WK zullen in totaal 37 landen deelnemen. Nederland zal uitkomen in poule D, die verder bestaat uit: Duitsland, Zwitserland, Turkije, Estland, Wales, Slovenië en Kroatië. Van der Steeg: “Op zich zitten we in een mooie poule, met toplanden als Zwitserland en Duitsland, maar ik had het ook wel leuk gevonden als bijvoorbeeld Canada, de VS, Japan of Brazilië bij ons had gezeten.” Over de doelstelling zijn de meervoudig internationals eensgezind: “De aanloop is goed te noemen, met onder andere een tweede plaats in de Eredivisie. We mogen tevreden zijn als we allebei hetzelfde hoge persoonlijk percentage gooien als op het EK in Kopenhagen. Als dat er toe bijdraagt dat we de volgende ronde weten te bereiken in deze moeilijke poule, zou dat heel mooi zijn. Aan het materiaal, dat   verzorgd door Ralph Sports uit Nieuwegein, zal het zeker niet liggen.”

curling

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren