Katern

JSV wint met 5-2 van IJFC

Afgelopen zaterdag moest het eerste team van JSV het opnemen tegen streekgenoot IJFC uit IJsselstein. Natuurlijk kan je stellen dat er voor IJFC niet veel meer op het spel stond, maar toch wilden beide ploegen er een wedstrijd van maken, en dat werd het. In de eerste de beste minuut leek een aanval van JSV op niets uit te lopen en werd de bal naar de zijkant gespeeld. Maar met de keeper van IJFC uit positie schoot Amin Darghal direct op doel en viel de 1-0 binnen.

Helaas was het een kleine 4 minuten later de verdediging van JSV die de situatie niet goed beoordeelde en de bal lag ook aan onze kant achter Tom van der Wulp: 1-1. En daar bleef het niet bij. Na weer een aanval van IJFC werd de bal hoog ingebracht en leek deze over het doel heen te waaien. Maar groot was de teleurstelling toen deze onder de lat in het doel viel en zo de 1-2 voorsprong voor IJFC op het bord kwam. Daarmee was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld want nog voor de rust wist JSV na goed doorzetten van Damian Tjon via Anass Channouf de gelijkmaker binnen te schieten: 2-2.

In de rust werden de jeugdteams van JSV die dit seizoen kampioen geworden waren gehuldigd en enthousiast door het aanwezige publiek gefeliciteerd.

Na de rust was het weer een echte wedstrijd waarbij JSV nadrukkelijker de aanval zocht en er zo steeds meer druk op het doel van IJFC kwam te staan. Een grote kans voor open doel werd helaas nog door Damian Tjon niet op waarde geschat, maar een paar minuten later kwam Amin Darghal op links goed door en was er voor de keeper van IJFC geen ontkomen meer aan. Hij raakte Amin op de voet en een strafschop was het gevolg. De scheidsrechter had de nodige tijd om na te denken en trok de rode kaart voor de keeper, waarmee IJFC wel erg zwaar werd gestraft. Dat buitenkansje liet Adam Abrini zich niet afnemen en hij schoot vanaf de stip JSV naar een voorsprong: 3-2.

De strijd was daarmee nog lang niet gedaan, al was IJFC niet echt meer in staat heel gevaarlijk te worden. Na wederom goed doorzetten van Damian Tjon wist hij vanaf de achterlijn de bal voor te krijgen en schoot Anass Channouf met een prachtige omhaal de 4-2 binnen. Ook de IJFC-supporters langs de lijn konden de schoonheid van dit doelpunt waarderen.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld, en kon Anass Channouf na nog een mooie 3e treffer de wedstrijdbal mee naar huis nemen als beloning voor zijn hattrick. (5-2). Het is goed om te zien hoe JSV met alle uitdagingen die er waren nu ook echt als team op het veld staat en voor elkaar knokt. Ook dat is pure winst.

Komend weekend sluiten we de competitie af met een uitwedstrijd bij Delta Sports in Houten en mogen we ons gaan opmaken voor de nacompetitie. Helaas zal dat zonder Tevfik Ceyar moeten. Hij raakte voor het weekend geblesseerd en gezien de hersteltijd die er voor zijn blessure staat zal hij ons vanaf de zijlijn moeten steunen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk