JSV stunt in blessuretijd tegen SCH’44 en wint met 1-2

Het was al een memorabele zaterdag voor JSV Nieuwegein. De zaterdag 2 werd door een eclatante zege op DHSC 2 kampioen in de 3e klasse, de O-23 speelde zich naar de 2e plek in de 4e divisie door te winnen van directe concurrent VVIJ en het 1e voetbalteam moest op bezoek bij de nummer 2 van de 3e klasse D, SCH’44 uit Harmelen.

De heenwedstrijd was een wedstrijd zoals zovele dit seizoen. Een comfortabele voorsprong ging verloren in de laatste minuten doordat de tegenstander de spierballen liet zien en JSV daar niet heel goed raad mee wist. En nu moesten zij uit, op gras, tegen de huidige nummer 2.

De wedstrijd begon voor het eerste team van JSV goed met een paar kleine kansen aan beide zijdes, al had vooral SCH’44 het vizier niet op scherp staan. Het zorgde voor een boeiende, maar niet altijd even zorgvuldige, wedstrijd. Het had er alle schijn van dat de thee gehaald zou worden zonder doelpunten tot plots een diepe bal door Xavi Spies goed op waarde werd geschat en hij voor de verdedigers uit op de keeper af kon lopen, waarbij hij een prima schot losliet op randje 16 en de keeper in zijn linker hoek verraste. 0-1! De blijdschap spatte er af en het doelpunt werd uitbundig gevierd door het team uit Nieuwegein.

In de rust werd er door trainer Rick Testa La Muta gewisseld en kwam Tevfik Ceyar in het veld voor Stephen van den Tempel die een prima eerste helft had gespeeld. Na 65 minuten moest JSV noodgedwongen weer wisselen. Jorn van Vliet had te veel last van een blessure en hij werd vervangen door Mouad el Haddad.

En in de 75e minuut gebeurde dan toch waar iedereen bang voor was. Een penalty voor SCH’44. Of het er nu wel of niet een was, hij werd gegeven en hoewel Tom van der Wulp de bal bijna weg kon werken schoot deze toch onder hem door het hoekje in en stond het plots 1-1.

Het werden nog ruim 20 doldwaze minuten met kansen aan beide kanten. Tot grote schrik verstapte Tommie zich bij een van de kansen van SCH ’44 en even werd gevreesd voor zijn knie. Toch wist hij ook zichzelf weer overeind te krijgen en speelde met dezelfde inzet verder.

Waar de scheidsrechter de extra tijd vandaan haalde was ons een raadsel maar er kwamen maar liefst 8 minuten bij en het voelde alsof we zaten te wachten op het doelpunt van SCH’44. JSV bleef echter goed vanuit de organisatie spelen en pakte haar geluk. Een goed geplaatste bal vanuit het achterveld werd in de 94e (!) minuut door Anass Channouf en Amin Darghal met veel gevoel voor de voeten van de opgekomen Tevfik Ceyar gelegd die met een droog schot de keeper van SCH wist te passeren. 1-2! Zou het dan eindelijk ook eens de kant op vallen voor het team uit Nieuwegein?

Na nog eens 4 minuten vol spanning maar gelukkig zonder goede kansen voor SCH’44, floot de scheidsrechter af en vlogen de spelers en trainers elkaar in de armen. Het was verdiend, niets minder dan dat.

JSV

Volgende week komt de koploper VVIJ op bezoek op Sportpark Galecop. Eens zien of JSV dan ook voor een verrassing kan zorgen. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.