Katern

JSV Oranjefestival opnieuw een groot succes

Tweede Pinksterdag werd op Sportpark Galecop het JSV Oranjefestival gehouden. Zowel kinderen als ouders genoten van het sportieve evenement. Ondanks het weer, waren ruim 225 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar op het evenement afgekomen, wel of niet lid van voetbalvereniging JSV. Zij trainden in twee rondes van twee uur als ware helden van Oranje. Meer dan 50 vrijwilligers zorgden dat alles in goede banen veliep.

De eerste ronde startte met 100 jongere kinderen verdeeld over de beide kunstgrasvelden en daarbij werden er trainingsvormen en accessoires gebruikt die deze kinderen normaal niet vaak tegenkomen. Groepjes van acht werden losgelaten om acht oefeningen te doen onder begeleiding van vaak twee trainers per groep. Lekker op doel schieten waar gaten in zitten of een bal in een bak schieten. Zomaar wat oefeninigen die gedaan werden door de kinderen. Belangrijk was ‘het samen doen’ met een wild vreemde teamgenoot. In de tweede ronde waren de wat oudere kinderen aan de beurt.

Na afloop hebben de kinderen allemaal een zak gekregen met daarin een diploma, pakje drinken, zakje chips en een medaille en onder het genot van een ijsje is iedereen weer naar huis gegaan. Vanwege het grote succes heeft JSV besloten om volgend jaar weer een JSV Oranjefestival te organiseren, ‘het is gewoon te leuk om te doen!’ aldus de organisatie. Onze fotograaf Jordi Jupijn maakte de foto’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk