JSV behaalt thuis zwaarbevochten overwinning op Nita: 3-2

Het was duidelijk dat er gewonnen moest worden van Nita door het eerste team van JSV, en dat was van de koppies van de spelers af te lezen. En natuurlijk, wanneer die druk heel hoog is, dan gaat het precies niet zoals je wilt. Een bal van Damian Tjon direct in het begin van de wedstrijd op de lat aan de ene kant, en een onoplettendheid in de 20e minuut aan de andere kant. Resultaat: 0-1.

Niek de Heuvel: ‘Niet de start die je wilde. Maar de schouders er onder en ja, vaak en veel de lange bal. Dat heeft alles te maken met vertrouwen. Maar ze knokken er voor. Een hoekschop gaat net voorbij aan de handen van de grabbelende keeper van Nita en Robin van Tilburg krijgt hem op zijn hoofd. Met een mooie boog vliegt de bal over de kleinste speler van Nita het doel in: 1-1.’

Toch slaat het noodlot vlak voor rust weer toe, en wordt ook de 1-2 weggegeven. Maar ook na de rust geeft JSV niet op. Sterker, de tweede helft is helemaal van JSV en Nita komt er niet meer aan te pas. De ene na de andere kans krijgt JSV, soms zelfs voor open doel. De moed zakt je langs de lijn bijna in de schoenen. En erger, Nita voelt dat het kan winnen.

Toch weet Merouan Ezzarouali in de 63e minuut een gericht schot op doel te lossen, en scoort hij de 2-2. JSV geeft niet op en de druk gaat verder omhoog. Met enkele offensieve wissels gaat JSV vol voor de winst. Het aantal kansen neemt toe maar scoren lukt nog niet.

Amin Darghal, ingevallen in de 2e helft legt in de 86e minuut de bal op het hoofd van Anass Channouf en die knikt hem in de verre hoek. 3-2. En hoewel Nita nog enkele pogingen doet komt de zege niet meer in gevaar. Sterker, de lat en beide doelpalen worden door Amin Darghal, Oussama El Jerari en Tefvik Ceyar namens JSV nog getest, echter zonder een doelpunt te maken.

De punten blijven in Nieuwegein dit keer, en dat was meer dan verdiend. Over twee weken wacht titelkandidaat SCH ’44 op sportpark Bijleveld. En ja, ook daar kunnen de boys positieve support weer meer dan ooit gebruiken.