Jouw huis te koop? Zonnepanelen zijn geld waard!

Zonnepaneel kopen? Voor veel mensen is dit een vraag die regelmatig rondgaat in hun gedachten. Toch zijn er veel van deze groep die ervoor kiezen om geen zonnepanelen aan te schaffen. Dit komt onder meer doordat ze bang zijn dat ze de prijs zonnepanelen niet gaan terugverdienen. Deze angst is zeker wel logisch te noemen, maar valt ook gemakkelijk weg te nemen.

Na 7 jaar gaat zo een systeem je namelijk al winst maken, de zonnepanelen zullen dit dan voor ongeveer 20 jaar blijven doen. Het zal dus voor een lange tijd jou gratis stroom geven. Toch zijn er zeker mensen die zo een termijn te lang vinden duren. Er zijn natuurlijk verscheidene situaties waardoor je in die zeven jaar tijd moet verhuizen. Men heeft de angst dat de investering in de zonnepanelen het dan niet waard is, maar het tegenovergestelde is waar.

Huizen die gezien worden als energiezuinig leveren namelijk gemiddeld 7 duizend euro meer op dan woningen die niet groen zijn. Dit heeft een recent onderzoek van De Nederlandse Bank aangetoond. De groene huizen hebben hierbij een energielabel A, B of C. Als je zonnepanelen hebt geplaatst dan maak je toch al snel sprong van twee labels. 

Er wordt namelijk gesproken van een positieve premie die je bovenop de prijs van de groene huizen optelt. Huizenkopers verwachten natuurlijk dat het energieverbruik lager zal uitvallen, wat komt omdat de kosten van de duurzame maatregelen al gemaakt zijn door de vorige bewoners. Hoe hoger het energieduurzaamheidlabel ligt, hoe beter het is als je jouw woning in de verkoop zet. 

Ook het onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven toont aan dat er een positieve relatie is tussen de waarde van een huis en de zonnepanelen. Het vroeg 227 potentiële huizenkopers hoeveel extra ze wilden betalen voor een woning met zonnepanelen. Driekwart van de deelnemers gaven aan dat ze ongeveer 7 duizend extra wilden betalen voor een huis met zo een duurzaam systeem. Dit is dus zo goed als gelijk aan de kosten van een gemiddeld aantal zonnepanelen, waarbij ook de installatie is toegevoegd. Dit zorgt er dus voor dat een investering in zonnepanelen het geld sowieso waard is, want je speelt minimaal quitte.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren