Jongerenraad lanceert FietsVeilig App

Met de FietsVeilig App ‘Gemeente Nieuwegein’ van de Jongerenraad is het mogelijk om aan te geven welke fietspaden in Nieuwegein wel of niet veilig zijn. Met de resultaten wil de Jongerenraad het gesprek aangaan met de gemeente over mogelijke verbeteringen. De App is vrijdag 14 maart gelanceerd door Jeroen van Alem tijdens de heropening van de regionale fietsverbinding Binnenstad. De App ‘Gemeente Nieuwegein’ is te vinden in de Appstore. Binnenkort komt ook de Android versie van deze App uit.

’Fiets toch ‘s een keer gezellig mee!’, een quote van Dylano de Wilde aan een vriendin over het fietsen van Nieuwegein naar IJsselstein. De reactie die daarop volgende was eigenlijk niet zo positief: ’Stuk weg achter me is helemaal kapot, was laatst gevallen’. En dan gaan de toeters en bellen rinkelen! Naar aanleiding van deze ervaring, moest er iets gedaan worden in onze stad! Met een concept idee is er in de Jongerenraad overlegt hoe we dit soort problemen het beste aan kunnen pakken.

De veiligheid van de fietsers moeten gewaarborgd worden! Het gaan naar vrienden, school en sport moet immers veilig gebeuren! Naar aanleiding van het overleg, kwam Jeroen van Alem met het idee om een verkeersveiligheid app te maken. In deze app, kunnen Nieuwegeiners, jong en oud, aangeven wat ze van een bepaald stuk (fiets)route vinden in Nieuwegein. Downloaden dus via de Appstore! Alle Nieuwegeiners kunnen kijken welke fietspaden, wel en/of niet veilig zijn en melding doen. Door deze app zal hopelijk de veiligheid en staat van de weg verbeteren! Wat begon als een gewoon gesprek is uitgegroeid tot een app van de Jongerenraad, voor iedereen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren