Katern

Jongerenloket gaat door

Jongeren met vragen over werk of opleiding kunnen ook in de toekomst terecht bij het regionaal Jongerenloket in Nieuwegein. Het loket bestaat al acht jaar en veel jongeren maken er gebruik van. De vier Lekstroomgemeenten Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein hebben besloten dat het Jongerenloket ook in de toekomst kan rekenen op financiële steun.

“Het Jongerenloket is een samenwerking tussen het RMC en Werk en Inkomen Lekstroom. Het heeft als doel zoveel mogelijk jongeren mét een startkwalificatie van school te laten gaan én om jongeren aan het werk te helpen, zodat ze geen uitkering nodig hebben.

De vier gemeenten hebben besloten door te gaan met het Jongerenloket. Wethouder Ellie Eggengoor: “Goede begeleiding van jongeren is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. We zagen dat de aanpak van het loket werkt. Dit moeten we ook in de toekomst borgen.”

Voor wie is het Jongerenloket?
Ben je tussen de 16 tot 27 jaar en kom je uit Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein? Dan kun je met vragen over werk, opleiding en inkomen terecht bij het Jongerenloket op de derde verdieping van het Stadshuis in Nieuwegein.

Wat doet het Jongerenloket?
Je kunt tijdens de inloopspreekuren of op afspraak bij het Jongerenloket terecht. Je kunt alleen komen of iemand meenemen (bijvoorbeeld een ouder, begeleiding, een vriend). Medewerkers van het RMC en van Werk en Inkomen Lekstroom helpen je verder en beantwoorden samen alle vragen.

Na een intake wordt duidelijk of je begeleid kan worden naar een vervolgopleiding, of ondersteuning nodig hebt bij het vinden van een baan of om leren en werken te combi- neren. En als dat écht niet kan, bekijkt het Jongerenloket of je tijdelijk een uitkering kan krijgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren