Jongerenlintjes uitgereikt

Tijdens het nieuwjaarsfeest dat maandagavond 5 januari werd gehouden in Stadstheater DE KOM heeft burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein de jaarlijkse jongerenlintjes uitgedeeld. Het was voor de tweede keer dat het lintje ‘De Doorslag’ werd uitgereikt aan jongeren die zich actief in de maatschappij inzetten als vrijwilliger. Ditmaal viel de eer aan drie meisjes en een jongen. De gelukkige dit jaar waren:

De 20-jarige Esmeralda Plantinga uit Nieuwegein. Zij is actief binnen o.a. de Scouting, Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord en de organisatie van Koningsdag‎.

De 14-jarige Renate Bosman uit Nieuwegein. Zij is zet zich actief in voor de schoolkrant/ MAS uren ingezet bij de dansstudio en heeft geholpen tijdens de Koningsspelen.

De 16-jarige Machiel Verbeek, de enige jongen en woonachtig in Houten. Havo klas H5a van het Oosterlicht College Nieuwegein. Is actief binnen o.a. theater en muziek op het oosterlicht/musical (project van gemeente Nieuwegein & gemeente Pulawy (Polen).

De Nieuwegeinse Nicole Post, 18 jaar, is actief binnen o.a. de Sportstichting Samen Verder (zwemmen voor mensen met een verstandelijke beperking op zaterdag en woensdagvond in zwembad Merwestein).

In 2014 kregen vier jongens het lintje en daarbij een steen met hun naam erop langs De Doorslag op ‘The Walk of Fame.’ Ook de vier gelukkigen van dit jaar zullen een steen krijgen met hun naam langs De Doorslag achter het Stadshuis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk