Jongerenlintje voor de meiden Esmee, Dominique en Femke

Als vast onderdeel van de gezamenlijke en feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst in DE KOM werden ook dit jaar weer de Jongerenlintjes uitgereikt. Deze lintjes worden uitgereikt aan Nieuwegeinse jongeren tot en met 21 jaar die zich op bijzonder wijze hebben ingezet voor één of meerdere activiteiten in Nieuwegein.

Dit jaar werden de jongerenlintjes ‘De Doorslag’ door burgemeester Frans Backhuijs uitgereikt aan Femke Bergenhenegouwen, Dominique Jepma en Esmee Koene. Voor het eerst aan drie meiden.

Femke Bergenhenegaouwen (21)
Femke kreeg het jongerenlintje vanwege haar inzet bij de Scouting in Vreeswijk. Iedere week reist zij vanuit Amsterdam om in Vreeswijk leiding te geven als vrijwilliger bij de scoutinggroep. Ook helpt Femke als vrijwilliger bij diverse activiteiten in Vreeswijk zoals het plaatsen van de dranghekken bij Vreeswijk bij Kaarslicht.

Esmee Koene (12)
Esmee is de jongste van de drie meiden die een lintje heeft gekregen. Esmee viel op vanwege haar presenteerwerkzaamheden voor het TV programma ‘Mijn stad Nieuwegein’ van RTV Utrecht. Ook presenteerde Esmee als kinderreporter in 2015 de kinderboekenweek en een jaar later het technologiefestival in de bibliotheek. Iets wat de jury niet onopgemerkt is gebleven.

Dominique Jepma
Dominique blonk uit tijdens haar Maatschappelijke Stage (MAS) werkzaamheden. Iedere student op de middelbareschool moet minstens 30 uur aan stage lopen, Esmee liep 30 keer zoveel stagen. Met ruim 400 uur aan stage bij gymnastiekvereniging Moveo verzorgde Dominique gymlessen aan de allerkleinsten. Ook in kerkelijkcentrum De Rank verzorgde zij de nevendiensten en bij Reinaerde was zij actief bij het organiseren van de speldag voor mensen met een beperking.

Op de foto v.l.n.r.: Femke Bergenhenegouwen, Esmee Koen en Dominique Jepma. Foto: Wouter Haring

De winnaars krijgen geen echt lintje maar een eigen steen op de kade van de Doorslag achter het Stadshuis. Daarop staat het logo en de naam van de winnaar. Op die manier ontstaat een ‘Walk of Fame’ die zich in de loop der jaren steeds verder zal uitbreiden. De tegels zullen medio september dit jaar worden geplaatst bij die van de vorige winnaars. Het CDA in Nieuwegein heeft dit initiatief gelanceerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk