Jongerenlintje 2014-2015

De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Het gaat om jongeren die zich vrijwillig en op een bijzonder manier inzetten voor Nieuwegein. Denk aan een jongere die een sponsorloop heeft georganiseerd voor een goed doel, een jongere die altijd mee helpt bij het verzorgen van de dieren op de kinderboerderij of een jongere die een dansgroep heeft opgericht voor andere kinderen. Ook dit jaar is de gemeente Nieuwegein op zoek naar jongeren die zich op bijzondere wijze hebben ingespannen voor Nieuwegein.

Alle Nieuwegeinse jongeren tot en met 21 jaar kunnen worden voorgedragen. De jongere hoeft niet in Nieuwegein te wonen, als de activiteit of de bijzondere gebeurtenis maar wel met Nieuwegein te maken heeft. Inzenden kan tot 1 december 2014 bij Elsje Leurs, via e.leurs@nieuwegein.nl. De commissie, onder leiding van de burgemeester, buigt zich over de voordrachten. Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nieuwegein, worden de jongerenlintjes uitgereikt. De winnaars krijgen overigens geen lintje maar een eigen steen op de kade van de Doorslag. Daarop staat het logo en de naam van de winnaar. Op die manier ontstaat een Walk of Fame die zich in de loop der jaren steeds verder uitbreidt.

Het jongerenlintje heeft overigens de naam: De Doorslag. Voor deze naam is gekozen omdat de jongeren die het lintje krijgen van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Daarnaast is De Doorslag het water dat Nieuwegein als stad verbindt en op wiens oever de Walk of Fame ontstaat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk