Jongerenadoptieplan 2013

Ieder jaar gaan jongeren samen met raadsleden en bestuursleden van de politiek aan de slag met actuele politieke onderwerpen in het kader van het jongerenadoptieplan. Op die manier maken de jongeren kennis met de vele kanten van de lokale democratie en politiek. Dit jaar deden voor het eerst 3e klassers mee.

Buiten hun schoolwerk werkten de jongeren aan het opdoen van politieke ervaring door het schrijven van een raadsvoorstel. Dit voorstel verdedigden ze dan in het slotdebat als vertegenwoordiger van één van de politieke partijen. Zo leren ze debatteren en naar elkaars argumenten te luisteren. Vanuit de politiek werden de jongeren gecoacht door Raads- en fractieleden van het CDA, GroenLinks, de PvdA en de VVD. Aan het einde werden door de burgemeester Frans Backhuijs de “getuigschriften” van deelname uitgereikt.

Het jongerenadoptieplan is opgezet in 2003 om Nieuwegeinse jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar op een laagdrempelige manier in contact te laten komen met de lokale politiek. Jaarlijks worden scholen in het voortgezet onderwijs in Nieuwegein benaderd om deel te nemen. Tot nog toe deden vooral leerlingen van het Anna van Rijn college mee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren