Jongeren realiseren hun eigen ontmoetingsplek

Jongeren uit de Nieuwegeinse wijk Hoog Zandveld hebben hun nieuwe ontmoetingsplek in gebruik genomen. Het gaat om een mobiele Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) in het Lotusplantsoen. ‘Vooral dat het initiatief van jongeren zelf is gekomen, is fantastisch om te zien, aldus verantwoordelijke wethouders Peter Snoeren en Hans Adriani.

Het college van Nieuwegein omarmt initiatieven vanuit de samenleving. Meestal dienen volwassen initiatieven in voor de gemeenschap, hun wijk of buurt. Er is de afgelopen tijd al een flink aantal initiatieven op die manier door inwoners tot stand gebracht. De gemeente helpt hier graag bij want eigen initiatieven vergroten betrokkenheid en eigen verantwoordelijkheid van inwoners.

Een aantal jongeren uit Hoog Zandveld is zelf aan de slag gegaan om een eigen overdekte plek voor elkaar te krijgen. De jongeren hebben hiervoor gesprekken gevoerd met de betrokken wethouders, kerkelijk centrum De Rank, de wijkagent en met MOvactor. Ook hebben ze draagvlak gecreëerd voor hun plannen bij omwonenden op de informatieavonden Lotusplantsoen en bij het wijkplatform.

Toen een JOP een reële mogelijkheid werd, zijn er afspraken gemaakt tussen de jongeren en de gemeente over de aanschafkosten en het beheer. De jongeren zullen zich actief inzetten om de locatie schoon te houden. Het wijkplatform Hoog Zandveld Lekboulevard, het fonds ‘Ik ben geweldig’ en de gemeente doneerden de aanschafkosten van de JOP en het openingsfeestje dat op 1 juli werd gehouden.

De jongeren ontmoeten elkaar graag buiten om te chillen. Een verhard asfaltveldje in het Lotusplantsoen om een balletje te trappen is opgenomen in het door het college vastgestelde ontwerp openbare ruimte centrumgebied Hoog Zandveld. Hier wilden de jongeren graag een eigen accommodatie bij. Het veroorzaken van overlast was ook een belangrijke reden om een eigen plek voor elkaar te krijgen. De jongeren verwachten dat ze voorlopig iedere avond samenkomen in hun JOP.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk