Jongeren en politiek

Er zijn Nieuwegeiners -columnisten zelfs- die het maar niks vinden. Alles vinden ze eigenlijk maar niks, maar vooral onze jeugd is niks’ aldus raadslid Guido Bamberg (PvdA) in zijn nieuwe column op De Digitale Stad Nieuwegein. De gemeente en enkele politieke partijen doen moeite jongeren mee te nemen in een Jongeren Adoptie Plan (JAP). Bamberg: ‘En wat krijg je? Een ‘nagespeelde gemeenteraadsvergadering’, ‘vol wensjes’, ‘die allemaal geld kosten’ en ‘niets sociaals hebben.”

Bamberg vindt dat de realiteitanders is. ‘De mensen die bij die jongerenraadsvergadering aanwezig waren hebben iets heel anders gezien. De meeste jongerenfracties kwamen met idealistische voorstellen. Misschien niet allemaal even realistisch, maar zeker niet materialistisch.’

‘De fracties die er dit jaar weer moeite in wilden investeren om twee of drie jongeren van de Nieuwegeinse middelbare scholen op sleeptouw te nemen hebben ervan kunnen genieten. Het is verfrissend betrokken jongeren in je wekelijkse vergadering aanwezig te hebben die argeloos vragen stellen en je weer even met de neus op de feiten drukken: waarom zijn we hier ook alweer zo druk bezig?’ Klik hier om naar de column te gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk