Jongens vast voor reeks inbraken in Nieuwegein

Met de aanhouding van twee jongens denkt de politie een serie woninginbraken in de Nieuwegeinse wijk Batau-Noord te hebben opgelost. DNA van een van de verdachten leidt ook naar een zaak buiten de provincie Utrecht.

Zaterdagavond sloegen bewoners alarm na twee inbraken in huizen aan de Roskamweide. Agenten kamden de buurt uit met honden en zagen een auto verdacht rond rijden. Toen de politie de bestuurder wilde controleren, renden twee jongens de wagen uit.

Het lukte om een 18-jarige Nieuwegeiner meteen aan te houden. Een 16-jarige jongen ontkwam, maar de politie kon de Schiedammer even later alsnog aanhouden toen hij een agent de weg naar de tramhalte vroeg. Het viel op dat de jongen geen jas aan had en het signalement kwam ook overeen. Hij werd aangehouden.

De politie linkt nog zeker zes woninginbraken aan de verdachten, zegt een woordvoerder. Er lijkt genoeg bewijs te zijn. De auto waarin de verdachten reden, was gestolen bij een van de huizen aan de Roskamweide. In de wagen lag een verboden balletjespistool dat gestolen is uit een van de woningen.

Bij het nalopen van de vluchtroute vond een agent met diensthond een schroevendraaier in een steeg. Verderop trof de hond in een tuin sieraden aan en de jas van de Schiedammer met daarin diverse spullen die in verband gebracht kunnen worden met de inbraken. De politie zet het onderzoek naar de twee verdachten voort.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk