Jongen (17) beroofd onder bedreiging van doorgeladen vuurwapen

Een jongen van 17 uit Nieuwegein is eind vorige maand onder bedreiging van een vuurwapen beroofd. Alsof dat nog niet erg genoeg was werd hij ook nog eens afgeperst. De politie zoekt getuigen.

De bedreiging gebeurde op zaterdag 27 mei jl. rond 20.00 uur. De jongen van 17 had met een vriend afgesproken bij de blauwe flat aan het Nypelsplantsoen in Nieuwegein. Kort daarna kwam er een andere jongen aanlopen. Die vroeg of de 17-jarige jongen met hem wil meelopen. Dat deed hij. Zijn vriend gaat dan verder zijn eigen weg.

Ze staken het fietspad over en liepen door de bosjes naar een grasveld dat grenst aan twee basisscholen. Bij het klimrek bleven ze staan.

Nijpelsplantsoen

Vuurwapen
De jongen die vroeg om mee te lopen haalde een vuurwapen tevoorschijn en laadde deze door. Hij hield de 17-jarige jongen onder schot en eiste zijn horloge en sieraden. Dan sommeerde hij dat hij de volgende dag 1000 euro moest betalen en de jongen moest zijn telefoonnummer geven. Daarna vertrok de straatrover.

Instructies
Het slachtoffer kreeg diezelfde dag nog een bericht met instructies hoe hij de 1000 euro moet betalen. Dat deed het slachtoffer overigens niet.

Getuigen
De politie onderzoekt het telefoonnummer waar de instructies vandaan kwamen, maar is ook dringend op zoek naar getuigen en mensen die meer weten van deze straatroof en afpersing.

Signalement straatrover
– rond de 18 jaar oud
– ongeveer 1.85 m
– licht getinte huid
– hij had destijds een opvallende blauwe vlek onder zijn rechteroog.
– donkerblauw trainingspak, Under Amour
– donkerblauw petje

Tips
Weet jij meer van deze straatroof? Weet je wie de verdachte is? Alle informatie die kan helpen deze zaak op te lossen is welkom. Geef het door via de tiplijn: 0800 – 6070, Meld Misdaad Anoniem.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk