Jonge moeder overvallen in eigen huis, politie zoekt getuigen

Een 31-jarige vrouw uit Nieuwegein maakt heel angstige momenten door als ze op klaarlichte dag in haar eigen huis wordt overvallen door twee mannen. Terwijl de daders haar bedreigen met een vuurwapen, ligt haar vier maanden oude baby in de kinderkamer te slapen.

Het slachtoffer woont aan de Reyerslaan in Nieuwegein. Op woensdagmiddag 15 december wordt er rond 13.30 uur aangeklopt. Ze doet de voordeur open. Er staan een lange en kleine man voor de deur. De lange duwt haar meteen hardhandig achteruit tot in de woonkamer. Daar valt ze over de leuning van de bank. Terwijl ze op de bank ligt, haalt de kleine man een pistool tevoorschijn en richt die op haar.

Bang
Ze is doodsbang dat de twee de kinderkamer in zullen gaan, waar de baby van vier maanden ligt te slapen. Dat doen ze gelukkig niet. Terwijl de kleine man het vuurwapen op haar blijft richten kijkt de lange man in haar handtas die op tafel staat. Daar vindt hij niks in. Dan loopt hij naar de gang en doet de meterkast open. Daaruit pakt hij een kleine zwarte rugtas. Dan gaan ze ervandoor.

Buit
In de tas die de daders meenemen zit een paar honderd euro aan contant geld, het spaargeld van de vrouw en haar vriend.

Bewakingsbeelden
Een beveiligingscamera in de buurt heeft de twee daders vastgelegd op weg naar de woning en als ze vluchten. Er is ook een derde man te zien op de beelden. Hij is iets ouder en een belangrijke getuige. De politie wil hem graag spreken. Hij is onherkenbaar gemaakt op de beelden, maar de politie hoopt dat hij zichzelf herkent en zich meldt.

Signalementen
De lange man is ongeveer 1.80m en de kleine op 1.65m. Ze droegen beiden een dun regenjasje; de lange man een donkere en de kleine een rode. Verder hadden ze beiden een sjaal om en een muts op. Ook hadden ze beiden zwarte stoffen handschoenen aan en een zonnebril op. De kleine man had een klein, zwart vuurwapen bij zich dat zo’n 10 tot 15 centimeter lang was.

Tips
Weet u wie deze twee overvallers zijn? Geef alles wat u weet door via de tiplijn 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk