Katern

Johan Figlarz en Teun van Olphen winnaars van het Nieuwegeins Open

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober werd op de Nieuwegeinse Golfclub voor de eerste keer het Nieuwegeins Open gespeeld. Maar liefst 136 deelnemers uit de regio gingen zaterdagmorgen van start voor dit tweedaagse evenement. Voor de twee rondes op beide banen van de Nieuwegeinse Golfclub had het team dat bestond uit Johan Figlarz uit Utrecht en Teun van Olphen uit Amsterdam in totaal 123 slagen nodig. Zij wonnen daarmee naast een prachtige wisselbeker een 3-daagse golfreis naar Duitsland. Nils de Zwart (uit IJsselstein) en Robin van Eck (Utrecht) hadden 3 slagen meer nodig en werden met 126 slagen tweede.

De winnaars

Het uitstekend georganiseerde toernooi trof het zaterdag niet met het weer. Gedurende de hele zaterdag werd er in de regen gespeeld. Het spel van de meeste deelnemers leed daar achter nauwelijks onder. Op de goed onderhouden golfbaan kon prima gespeeld worden. Er werden regelmatig lage scores gemaakt. Ook de stemming bleef opperbest. Bij de barbecue na afloop op zaterdag werd er door de deelnemers geanimeerd over de goede en minder goede slagen nagepraat.

De 30 teams die zich voor de zondag kwalificeerden troffen het zondag aanzienlijk beter met het weer. Droog met flinke zonnige perioden. Uitstekende omstandigheden om te golfen. Er werd zelfs een hole in one geslagen. Bij de dames won het team van Anita Rekkers en Erika van der Berg van Golfclub Kurenpolder uit Hank met 149 slagen.

Er is ook nog € 2.620 opgehaald voor de Stichting Leergeld
De wedstrijd was gekoppeld aan een goed doel. Ria Frowijn en Cor van Dalen van Stichting Leergeld namen een cheque ter waarde van € 2.620 uit handen van voorzitter Dick Kievit van de Nieuwegeinse Golfclub in ontvangst. Dit bedrag was afkomstig van het inschrijfgeld, sponsorbijdragen en een loterij. De Stichting Leergeld biedt kinderen uit gezinnen met een smalle beurs kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk