Jobhunters aan de slag voor jongeren

Om de jeugdwerkloosheid aan te pakken heeft het Actieplan Jeugdwerkloosheid Utrecht-Midden twee jobhunters aangenomen. Momenteel staan ongeveer 3.000 jongeren in de arbeidsregio Utrecht-Midden geregistreerd als werkzoekenden. Angela van der Zalm en Jeanette van Dam gaan voor een jaar als jobhunters voor het Actieplan Jeugdwerkloosheid (JWL) aan de slag met de concrete doelstelling om 200 kwetsbare jongeren (tot 27) jaar te matchen met een (betaalde) baan.

Naast het helpen van kwetsbare jongeren, is de uitdaging voor de jobhunters vooral om jongeren te vinden die niet bekend zijn als ‘werkzoekend’. Dit zijn jongeren die bijvoorbeeld nog bij ouders thuis wonen of eerst hun spaargeld opmaken, voordat ze zich aanmelden voor een bijstandsuitkering. De jobhunters staan in contact met alle werkgeversservicepunten in de regio Utrecht-Midden, maar moeten ook juist op andere plekken zoeken. De jobhunters van het Actieplan JWL gaan hiermee aan de slag vanuit het Werkgeversservicepunt Lekstroom in Nieuwegein. Wanneer jongeren in beeld zijn, gaan zij met het profiel van deze jongeren de boer op naar potentiële werkgevers.

In totaal zetten 15 gemeenten zich in om de Jeugdwerkloosheid in de regio Utrecht-Midden tot stilstand te brengen en waar mogelijk terug te dringen. Om dit te realiseren hebben de gemeenten Bunnik, de Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Zeist en Utrecht hebben in gezamenlijk overleg het Actieplan Jeugdwerkloosheid opgesteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren