Jeugd steelt en geeft overlast in Vreeswijk

De politie laat weten dat momenteel een groep jongeren rond hangt in Vreeswijk die veel overlast geven. Ook zouden zij diefstallen plegen, waaronder die van scooters en een auto. Geadviseerd wordt om de scooters vast te zetten met extra sloten. Het is niet bekend of alle overlast gevers uit de wijk zelf komen. Wel zijn er onlangs een drie-tal op heterdaad betrapt door de politie. Zij zouden variëren in de leeftijd van 14 tot 19 jaar.

Diefstal auto
Aan de Prinsessenweg in Vreeswijk is vrijdag 16 februari jl. een auto gestolen. Dit zou rond 03.10 uur gebeurd zijn. Deze auto is weer teruggevonden op de Dr. B.J. Buurmanstraat. Een bewoner laat onze redactie weten dat in bovenstaand filmpje de daders zijn te herkennen. Het zou om de beelden gaan op het einde van de opname.

Door een samenspel met de buurtbewoners konden afgelopen zondagavond drie dieven worden aangehouden. Oplettende buurtbewoners zagen op beelden van hun camera deurbel dat het drietal bezig waren met het stelen van een scooter die in de straat stond.

Na een belletje met de politie kon dit drie-tal op heterdaad worden aangehouden. Bij de aanhouding heeft de politie inbrekerswerktuig, nog een scooter met braakschade en een scooter met gestolen kentekenplaten in de buddy aangetroffen bij de dieven. Zij zijn meegenomen naar het bureau. Onder het drie-tal zat ook een meisje van nog geen 15 jaar.

scooter

De teruggevonden scooter in de bosjes

De politie laat weten dat als u iets verdachts ziet, of iets niet vertrouwd, direct te bellen met 0900-8844 of bij dringende zaken 112. Bovenstaande beelden komen uit Vreeswijk en zijn gemaakt in de afgelopen drie dagen.

Een bewoonster liet onze redactie eerder weten: ‘Momenteel lopen er in Vreeswijk jongeren rond die erop uit zijn om spullen van andere kosteloos mee te nemen. Wij hadden er helaas afgelopen avond/nacht mee te maken! Dit was omgeving Burgemeester de Geerplantsoen/Vechtstraat/Waalstraat. Voor ons gelukkig goed afgelopen door adequaat handelen van ons en de politie. Maar heb je camera beelden van deze gasten. Deel ze met de politie.’ U kunt ze ook e-mailen naar redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk