Katern

Jesse Puts weer in Nederland

Wereldkampioen Jesse Puts is weer in Nederland. De 22-jarige zwemmer van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein won in Canada goud op de 50 meter vrije slag en zilver op de 4×50 mixed. Zijn ouders en trainer Herman van den Berg waren dinsdagmorgen bij het onthaal op Schiphol aanwezig.

Jesse gaat vanmiddag direct door naar Nieuwegein, waar Puts nog steeds traint bij zijn club Aquarijn. “Hij zou naar de training komen om aan de zwemmers even z’n medailles te laten zien. Dat is natuurlijk wel leuk een gouden en zilveren op het WK”, vertelde Van den Berg dinsdagochtend in Utrecht is Wakker.

KICKEN
De zwemtrainer is nog steeds ondersteboven van de medailleoogst van zijn pupil. “Het is onvoorstelbaar. Je rekent op een medaille. Als het dan een gouden wordt, dan is het wel kicken.”

Volgens Van den Berg is de medaille gewonnen dankzij teamwork, maar heeft Jesse de medailles uiteindelijk vooral zelf weten binnen te slepen. “Hij moet het toch doen. We maken de programma en die worden dus uitgevoerd samen met hem. Een zwemmer moet daarnaast ook invloed hebben natuurlijk. Maar het is een formule die werkt.”

OLYMPISCHE SPELEN
Veel tijd om te genieten van zijn succes heeft Jesse niet, want volgens Van den Berg moet er snel weer getraind worden. “We hebben tijd genoeg voor Olympische Spelen, dat duurt nog vier jaar. Maar eerst is er nog het WK en zo gaan we langzaam naar wat topwedstrijden toe.”

Bron: RTVUtrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk