Jenaplandirecteur Henk Spijker met pensioen

Veertig jaar onderwijs heeft hij erop zitten. En daarom gaat Henk Spijker, directeur van jenaplanschool De Zuiderkroon, genieten van een welverdiend pensioen. Leerlingen, leerkrachten en ouders nemen deze dagen afscheid van een man die zich dertig jaar heeft ingezet voor het jenaplanonderwijs in Nieuwegein.

‘Op een jenaplanschool leren kinderen meer dan taal en rekenen. Ze leren onder andere verantwoordelijkheid te nemen, voor hun schoolwerk en voor de jongere kinderen. Hierdoor worden ze niet alleen heel zelfstandig, maar ook sociaal en groeit hun zelfvertrouwen. Het is prachtig om te zien hoe een verlegen kleuter uitgroeit tot een zelfverzekerde achtstegroeper die met het grootste gemak op een podium een lied ten gehore brengt,’ aldus Henk Spijker.

Wat Henk met alle vrije tijd van de komende jaren gaat doen, weet hij nog niet. ‘Ik heb daar bewust nog niet zoveel over nagedacht. De afgelopen periode is behoorlijk hectisch geweest, dus voorlopig wil ik vooral helemaal niets doen. Ik ga lekker op vakantie en zie wel wanneer de drang om iets te gaan doen opduikt. Dan kan ik altijd nog gaan kijken of ik ergens vrijwilligerswerk ga doen of iets dergelijks.’ Wie Henk nog een laatste keer als directeur van De Zuiderkroon de hand wil schudden kan nog tot vrijdag 10 juli terecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren