Jeannet Avonon exposeert in ’t Veerhuis

Nog tot 15 januari exposeert de in Nieuwegeinse Jeannet Avnon haar kleurrijke schilderwerken in ’t Veerhuis aan de Nijemonde 4 in Nieuwegein zuid. Tekenen en schilderen heeft Avnon altijd leuk gevonden maar heeft er lange tijd niets meegedaan. In 2006, na een lange tijd als verpleegkundige te hebben gewerkt, is de Nieuwegeinse begonnen aan een vier jarige schildercursus in De Kom.

Haar oeuvre beweegt zich tussen rommelig huiselijke stillevens, expressionistische dorp- en stadsgezichten, uitvergroten bloemvelden en kleurrijke dierportretten met een ondeugende toets. Zelf kiest ze niet graag tussen de verschillende genres die eerder uit haar schilderspenseel voortkwamen, vooral in olieverf en acryl, maar internationaal gezien lijken haar aandoenlijke koeienportretten een vlucht te nemen: een koper bracht een werk naar Engeland, en ook was een doek deze zomer te zien op de internationale franse landbouwbeurs. Een selectie van haar werk was eerder te zien in museum Warsenhoeck maar exposeert ook buiten de gemeente. De expositie is gratis te bezoeken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren