Je tuin als speelparadijs voor de kids!

Nu we allemaal wat meer thuis zijn zien we dingen die we voorheen niet zagen. Denk aan dingen in huis zoals oneffen muren of die keukenkastjes die toch echt aan vervanging toe zijn, maar denk ook aan dingen in je tuin. Misschien is het wel tijd om van je tuin een echte hotspot te maken, niet alleen voor jezelf maar ook voor je kinderen. En wat is er nou leuker dan wanneer die kleine mormels zich eindeloos buiten kunnen vermaken?

Huisje, boompje, feestje
Je kent het wel, het speeltoestel waar ook een huisje bij zit. Kinderen kunnen zich hier eindeloos vermaken, van glijden van de glijbaan tot duikelen op het duikelrek en schommelen op de schommel. ‘Mama, kijk dan wat ik kan!’, zul je regelmatig horen. Dat is toch geweldig! Het is een feestje voor de kids en een leuke bezigheidstherapie terwijl jij lekker je eigen ding kunt doen (misschien wel in de buurt voor de zekerheid). Wordt dit hotspot nummer 1 in jouw tuin?

Een trampoline: populair en ook nog eens goed voor de gezondheid
Waarom naar een hal zoals Jumpsquare gaan als je ook thuis kunt trampoline springen? Surf het internet even een minuutje rond en je komt zo oneindig veel trampolines tegen. Een trampoline voor buiten kies je op basis van zó veel verschillende dingen. Allereerst is de vraag, ga jij er zelf op springen of is het toch beter als je dat overlaat aan je kinderen met hun vriendjes en vriendinnetjes? Ten tweede, waar zet je de trampoline neer en hoe veel ruimte heb je? Vergeet niet dat je ook rekening moet houden met wat extra vrije ruimte rondom de trampoline. En wordt ‘ie vierkant of wordt ‘ie rond? Om je keuze wat makkelijker te maken helpen we je een stukje op weg. EXIT trampolines zijn erg populair, dit merk heeft namelijk een erg ruim assortiment dus ook voor jouw tuin zal er vast iets tussen zitten. Een leuke bijkomstigheid is dat trampoline springen ook nog eens hartstikke gezond is, je hebt namelijk helemaal niet door dat je super sportief bezig bent. Ideaal toch?

Voor de creatieve en handige vaders en moeders onder ons
Heb je de ruimte en wil je echt iets héél gaafs voor je kids maken, wat dacht je dan van een boomhut? Wel handig als je een boom in de tuin hebt maar je kinderen gaan dit echt geweldig vinden. Hier kunnen ze zichzelf dagenlang vermaken en jij kunt ondertussen bijvoorbeeld lekker rustig een boek lezen. Geen boom in de tuin? Misschien is een hindernisbaan dan wel leuk, zijn de kids ook meteen lekker actief bezig. Dit kan heel simpel gemaakt worden, bijvoorbeeld van hout. Denk bijvoorbeeld aan een balansbalk, een hinkelbaantje of een kleine schuine klimwand. Nog één laatste idee: in de zomer een waterparadijs in de achtertuin is natuurlijk de droom van elk kind. Een waterslide, sproeiers en waterpistolen zijn nog maar een paar voorbeelden waarmee je al iets geweldigs kunt maken. Aan de slag paps en mams!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren