Je eigen wijk verfraaien? Kom me teen idee!

Ook voor 2008 en 2009 is voor de wijken Zuilenstein, Huis de Geer en Blokhoeve weer een budget beschikbaar gesteld. Dit wijkplatformbudget mag gespendeerd worden aan het verfraaien en verbeteren van de leefbaarheid in deze drie wijken. Daarbij kan gedacht worden aan het opvullen van plantenbakken, het plaatsen of vernieuwen van speeltoestellen, het plaatsen van een kerstboom op een centrale locatie, enzovoort. Het wijkplatformbudget wordt beschikbaar gesteld door de gemeente en de woningbouwcorporaties. De criteria die belangrijk zijn bij de toekenning van geld uit het wijkplatformbudget zijn de volgende:

* Het initiatief dient een algemeen belang en kan aantoonbaar op draagvlak rekenen

* De indieners leveren zelf een bijdrage

* De aanvraag is voorzien van een begroting

* Eten en drinken wordt niet gefinancierd

*De aanvraag is eventueel voorzien van een kaartje /situatieschets

Informatie en aanmelding gaat via de opbouwwerker van Stichting Welzijn Nieuwegein (SWN). De aanvragen die voor 3 november 2008 binnen zijn, worden nog dit jaar in behandeling genomen. Het initiatief mag niet strijdig zijn met bestaand gemeentelijk beleid. Het wijknetwerk beoordeeld de aanvragen en maakt binnen 8 weken bekend of financiën worden toegekend aan het initiatief en hoe hoog het bedrag is. Aanvragers worden op de hoogte gesteld van de keuze van het wijknetwerk. Wilt u uw aanvraag komen toelichten, dan kan dat op dinsdag 4 november of op 16 december tijdens de vergadering van het wijknetwerk in buurthuis Kerkveld.

Heeft u vragen over het wijkplatformbudget of de voorwaarden, vind u het fijn als ik met u mee denk over een leuk initiatief of wilt u een aanvraagformulier toegestuurd krijgen, dan kunt contact opnemen met Karin van Dijk, opbouwwerker SWN. 06-43368429 of mailen naar karin.van.dijk@welzijnnieuwegein.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk