Jazzoptreden en sessie met ‘Jazz Shake It Inc.’

Vrijdag 26 oktober komt de jazzformatie Jazz Shake It Inc. naar de Oudegeinzaal aan het Stadsplein 1. Het programma start om 20.00 uur met een optreden tot 21:00 uur, daarna kunnen muzikanten zich aansluiten voor deelname aan een sessie. Toegang € 6,- . Zaal open 19.30 uur. Het is de eerste avond in een nieuwe serie jazz concerten onder de naam ‘Somethin’ Else’. Reserveren gewenst.

Bassist Faroek Abdoelrahman en pianist Dennis W. Thompson II organiseren al jaren met succes wekelijkse jazz-sessies op zondagmiddag in muziekcafé De Badcuyp in Amsterdam. De band ‘Jazz Shake It Inc’ werd in 2008 opgericht door sessieleider Faroek en wordt aangevuld met Ernezt Kuijpers (gitaar) en Chris Leter (drums). Naast de traditionele jazz spelen zij ook minder bekende swingende jazznummers.

De Jazzsessie staat open voor de gevorderde en vergevorderde amateurmuzikant en voor elk instrument. Profs zijn natuurlijk ook welkom. Als leidraad speelt de band voornamelijk jazzstandards. Dus neem je instrument mee en je enthousiasme en speel mee.

‘Somethin’ Else’ is een initiatief van PorklingSound jazz-promotion i.s.m. MOvactor. De serie biedt elke laatste vrijdag van de maand een toegankelijk jazzavond in het stadshart van Nieuwegein. Publiek kan kennismaken met diverse jazzstijlen in een sfeervolle progammering. Elk optreden wordt geopend met het nummer ‘Somethin’ Else’ van altsaxofonist Cannonball Adderley.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk