Japanse Zeemuziek door Selene & Martine

Vorige week, tijdens het intieme huiskamerfestival “Gluren bij de Buren” in Nieuwegein, brachten Selene Broers (van Ambaran) en Martine Mussies (van Japan Fans / Japans Cultureel Centrum) hun Japanse zeemuziek naar “Keep in Mind”, de studio van de Nieuwegeinse Kim Houtzager. Hun drie optredens waren zo’n groot succes dat ze nu samenwerken aan hun eerste gezamenlijke album.

Selene & Martine

Met een scala aan fluiten en zelfgemaakte harpen brachten Selene en Martine een ode aan de oceaan, in nieuwe muziek gebaseerd op traditionele Japanse melodieën. Elk nummer nam het publiek mee op een reis naar de Japanse zee, waar de harmonieën als golven over hen heen spoelden.

“Het was betoverend mooi. Hun muziek raakte me diep en ik werd er heel ontspannen van”, zei een enthousiaste toeschouwer na afloop van het optreden. Een andere bezoeker voegde toe: “Ik was echt onder de indruk van de vakmanschap van Selene en Martine, ook dat ze de Japanse teksten konden lezen en vertalen. En omdat ze hun eigen instrumenten hadden gemaakt. Hun toewijding en liefde voor Japan was duidelijk te zien en te horen.”

Het enthousiasme en de waardering van het publiek hebben Selene en Martine geïnspireerd om hun muzikale samenwerking voort te zetten. Ze zijn momenteel bezig met het samenstellen van hun debuutalbum, dat een verzameling zal bevatten van Japanse traditionele muziek met het thema van de zee. Naast het repertoire dat ze in Nieuwegein speelden, zullen ze daarvoor ieder ook enkele Japanse stukken spelen op solo harp.

Het debuutalbum van Selene & Martine wordt eind maart verwacht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk