Jantje Beton: ‘Nieuwegein heeft te weinig speeltuinen’

Na twee Coronajaren komt er binnenkort eindelijk weer een echte Buitenspeeldag! Samen met alle lokale organisatoren zal, als het aan Jantje Beton ligt, er een groot Buitenspeelfeest van worden gemaakt op woensdag 8 juni aanstaande. Maar hoe zit het met de speeltuinen in Nieuwegein? Dave Ensberg-Kleijkers, directeur Jantje Beton laat weten dat Nieuwegein te weinig speeltuinen heeft. Dit heeft zij ook geschreven aan de kersverse gemeenteraad van Nieuwegein.

Dave Ensberg-Kleijkers (Foto: RTV Utrecht)

‘In Nieuwegein worden speeltuinen maar heel beperkt financieel gesteund. Als we kijken naar een gemeente als Utrecht, gaan er bakken met geld naartoe. Daar kunnen kinderen lekker buitenspelen. Dat is in Nieuwegein echt anders en daar maak ik me wel zorgen over. Mijn boodschap? Raadsleden moeten hun verantwoordelijkheid nemen voor een gezonde jeugd voor de kinderen in hun stad’ aldus Dave Ensberg-Kleijkers. Volgens Jantje Beton moet Nieuwegein meer geld uitgeven aan speeltuinen in de stad.

Ensberg-Kleijkers: ‘Speeltuinen zijn goud! Ze helpen enorm bij de ontwikkeling van kinderen, zowel fysiek als sociaal. Ze worden er gelukkiger van. Hun ouders ontmoeten elkaar bovendien in de speeltuin. Soms ontstaan er zelfs setjes… Speeltuinen dragen kortom bij aan de sociale cohesie en aan het voorkomen van ongezondheid.’ Dreigt er een speelplek te verdwijnen of moeten er speeltoestellen weg? Lees hier welke stappen er genomen kunnen worden voor het behoud van de speeltuin of speeltoestel.

Buitenspeeldag 2022
Nickelodeon en Jantje Beton willen dat kinderen meer buiten gaan spelen en organiseren daarom gezamenlijk de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 8 juni aanstaande en roepen speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt op om een Buitenspeeldag activiteit te organiseren.

Inmiddels heeft Bouwspeeltuin Jeugdland aan de Helmkruid in Nieuwegein zich aangemeld. Hier kan de jeugd lekker skelteren, in de zandbak, van de glijbaan of hutten bouwen. Wil je iets organiseren bij jou in de buurt? Leuk! Het is heel simpel. Volg deze stappen en vergeet je niet aan te melden voor het buitenspeelpakket!

One thought on “Jantje Beton: ‘Nieuwegein heeft te weinig speeltuinen’

  1. Henk

    Er zijn genoeg speeltuinen. Veel wordt er niet gebruik van gemaakt, ondanks als ze opgeknapt zijn.
    Maarja, Jantje Beton bestaat alleen om te slagen daarover.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk