Jantine met de Pet: ‘Over de rooie (lijn)’

Op kantoor bij het U-OV is hard gewerkt aan een nieuw Vervoersplan voor de regio Utrecht voor 2020. Zo worden de belangrijke verbindingen vanuit de regio met Utrecht voorzien van kleuren. Lijn 77 die dagelijks Nieuwegein doorkruist en via Utrecht naar Bilthoven rijdt wordt de rode lijn. Verder komen er een paarse, een groene en ook een blauwe lijn. Al die gekleurde bussen bij elkaar worden dan de U-link.

Ach, wat kleur op de weg is best leuk dacht ik tot ik verder las en zag dat de planoloog of vervoersdeskundige bedacht heeft dat er in de wijk Galecop wel twee haltes kunnen verdwijnen. De rooie bus boekt daarmee een tijdswinst van maximaal twee minuten. Voor de mensen die gebruik maken van de desbetreffende haltes betekent het dat ze gemiddeld 500 meter verder moeten lopen naar de dichtstbijzijnde bushalte.

Met een snelheid van 5 km per uur, een gemiddeld wandeltempo, ben je dus 6 minuten langer onderweg. Enkele reis welteverstaan. Eén van de haltes bevindt zich dicht bij een wooncomplex voor senioren, daar zou eigenlijk een bushalte voor de deur moeten zijn! Maar U-OV en de provincie Utrecht vinden blijkbaar dat deze mensen vaker en langer achter de geraniums moeten verblijven.

Gelukkig zijn de Galecoppers sinds de Utrechtse plannen met de polders Rijnenburg en Reijerscop wel gewend om in protest te komen. Ik geef U-OV dan ook weinig kans van slagen met dit absurde plan.

Met vriendelijke groet,
Jantine met de Pet

Uw bijdrage
Heeft u ook een pet op of meerdere petten of helemaal geen pet op, maar zit u wel iets dwars of wilt u uw ongenoegen óf genoegen delen met onze lezers? Dat kan! Stuur uw verhaal naar onze redactie en Jan of Jantine gaat ermee aan de slag. Wij spreken algehele anonimiteit af, daar is deze rubriek voor. Gegarandeerd!

Dit is één van de bushaltes die mogelijk gaat verdwijnen. Gek genoeg geeft de gemeente Nieuwegein enkele tienduizenden euro’s uit om deze bushaltes, aan de Galecopperlaan nabij het Gerbrandypark, te vernieuwen. Klotst het geld weer tegen de plinten bij de gemeente?

Oh ja, reageren op het absurde plan van de provincie Utrecht kan nog tot 1 juli aanstaande want voordat de provincie een besluit neemt, en dat is in september dit jaar, kan iedereen de enquête invullen en zijn of haar mening geven over de voorgestelde wijzigingen.

One thought on “Jantine met de Pet: ‘Over de rooie (lijn)’

  1. Ilona Dekker

    Ik hoop zeker dat deze belachelijke actie m.b.t. lijn 77 niet doorgaat. En ik woon 150 meter van de Guido Gezellehove en het is zeker niet waar dat daar nooit niemand in- of uitstapt. Ja rond 11.00 uur zal het wat drukker zijn maar tussen 15.00 en ca. 18.30 stopt de bus ALTIJD! En dan Gerbrandypark in dat complex wonen alleen senioren…….En dan inderdaad al wekenlang “verbouwen” om de halte vervolgens op te heffen. Wat is dit werkverschaffing voor bouwvakkers en stratenmakers. Waarschijnlijk hebben ze genoeg te doen. Kortom een idioot plan. Heb de enquete inmiddels ingevuld en hoop dat heel Galecop dit doet!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren