Jan met de Pet: ‘Voetballen met fietsers’

Ja, voetballers met fietsen kan je ook zeggen, maar u zult wel denken waar heeft Jan met de Pet het nu weer over? Nou, dat zal ik u vertellen: wij hebben in Nieuwegein tegenwoordig een fietspad dat dwars door sportvelden heen gaat! Een fietspad dat dwars door de sportvelden door gaat waar toeschouwers staan en lopen en meeleven met hun voetbalcluppie! Nou kun je er natuurlijk een agent neerzetten,  maar als die het verkeer gaat regelen staan die voetballers om de haverklap naar hun scheidsrechter te kijken als ze weer een fluitsignaal horen. Echt, dat zou wel humor zijn om dat eens te zien. Ben je net de laatste man voorbij en sta je alleen voor de keeper, hoor je een fluitsignaal: weg je mooie kans om eindelijk eens te scoren op Parkhout.

Ik vraag me werkelijk af waar die plannen allemaal vandaan komen. Ja, uit het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein, dat weet ik ook wel! Maar welke halve zool bedenkt dit en misschien nog erger; welke wethouder stelt dit voor aan de raad en welke van de 33 raadsleden hebben voor dit plan gestemd?

Onze Bob de Bouwer, wethouder Hans Adriani, had toch moeten weten dat een fietspad door Park Oudegein bijna altijd een slecht idee is? Hij had alleen maar die oud wethouder van de VVD moeten bellen! U weet wel die wethouder die afgeserveerd werd door zijn eigen partij! Lees de fractie Johan van Everdingen (VVD). Die heeft ook eens een wild plan gehad met fietspaden in het park. Zonde van de tijd en het geld. Nu heeft Hans Adriani besloten dat het fietspad toch maar een voetpad wordt. Goh, toch een beetje zonde van al dat geld voor de verkeersborden etc. Maar wat mij eigenlijk nog meer verbaast is dat hij doodleuk twittert dat zij zich gaan beraden op de vervolgstappen, met andere woorden: nog meer geld over de balk.

Er is destijds enorm gelobbyd om hekken rond de scholen te krijgen om zo het vandalisme tegen te gaan en nu splijt je de sportvelden door er een fietspad door heen te leggen. Hoe zit het met de veiligheid van de mensen daar en met hun accommodaties? Zouden we ook nu de VVD gaan horen?

Vroeger was er een programma op televisie dat ‘Over de balk’ heette. Als het nu nog op televisie was maakte Nieuwegein een goede kans om regelmatig daarin te verschijnen. Wij hebben in Nieuwegein zo langzamerhand wel een traditie om, zeker op het gebied van publiek terrein, op regelmatige basis alles aan te passen, kijk maar naar de Noordstedeweg met het fietspad.

Nu we het toch even over Park Oudegein hebben, dan weet u dat er zeer waarschijnlijk gebouwd gaat worden in het park. Ik heb gehoord van mijn hoofdredacteur dat het MEC, het Milieu Educatie Centrum, verbouwd gaat worden in het park maar dat zal niet zoveel impact hebben als er een horecagelegenheid komt in het park. Ben benieuwd welke partij ons weer gaat beloven dat er niet gebouwd wordt in het park! Denk er om mensen, wij als inwoners hebben de kans om nu eens echt te bepalen wat er gaat gebeuren. En als ze het gewoon toch doen dan heb ik de oplossing voor dit probleem: gewoon alle inwoners lid worden van 1 partij en dan het college van burgemeester en wethouders naar huis sturen. Gewoon lid worden met ongeveer 1000 mensen en je maakt de dienst uit in die partij. Natuurlijk wel een coalitie partij, anders heeft het geen zin en dan zorgen dat de raadsleden door hebben dat je geen 4 jaar hoeft te wachten om in actie te komen.

Trouwens, vindt ik het nog steeds gek dat als de regering valt, die 150 Tweede Kamerleden officieel werkeloos zijn en als een college van burgemeester en wethouders naar huis wordt gestuurd de raadsleden gewoon blijven zitten. Misschien een ideetje om eens aan te slingeren in Den Haag, dan luisteren ze misschien beter als het geen vanzelfsprekendheid is dat ze voor 4 jaar in het pluche zitten!

Met hartelijke groet

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren