Jan met de Pet: ‘Op de markt is de euro een kleine ton waard’

Ja mensen, u leest het goed. Ruim een ton voor het verplaatsen van de markt van P-West naar de binnenstad van Nieuwegein. We gaan van het huidige terrein naar de ruimte tussen theater De Kom en het Stadshuis, en dat heeft een prijskaartje!

Waarom zult u zich afvragen? Nou ik ook! Want hier snap ik niets van. Is het verplaatsen van een paar stopcontacten en water aansluiting zo duur? Volgens mij kan niemand dit uitleggen met droge ogen van de gemeente of van het gemeentebestuur of nog beter de politiek.

De politiek moet hiervoor verantwoordelijk worden gehouden en dat moeten ze goed verdedigen anders moeten wij als stemmers de verantwoordelijken in maart volgend jaar bestraffen door niet op ze te stemmen.

Dus mensen noteer deze vraag: Wat kostte het verplaatsen van de zaterdagmarkt en waarom moest dat na zoveel jaar? Misschien nog een vervolg vraag: betalen jullie dit ZELF of moeten wij hier weer voor opdraaien? En ja, ik weet het, ik stel een erg domme vraag want dat kunnen ze niet betalen natuurlijk. Maar stelt u zich eens voor als het wel hun eigen geld was? Zouden ze dan ook zo kwistig zijn met het geld? Of zouden we dan überhaupt nog raadsleden hebben?

Ik wens die marktkooplieden veel succes, zeker in dat tochtgat en dan nog schuin staan ook. De ene zijde van de kraam is voor kleine mensen terwijl de andere kant er voor de grote mensen is. En je moet zeker geen fruitkoopman zijn: je appels rollen alle kanten op behalve de goede natuurlijk. En dan nog bedenken dat je het bijna onmogelijk maakt voor theater De Kom on nog een programma op de zaterdagmiddag te organiseren en trouwen op zaterdag? Ik zou het niet doen want je kan geen kant meer op als je met een paar auto’s wil komen. Goed over nagedacht college en ambtenaren.

Maar ik heb wel begrepen dat we in ieder geval geen Geinbeat meer krijgen op het Stadshuisplein dus dat bijt de markt niet. Zou wethouder Johan Gadella dat bedoelen met marktwerking? Je verplaatst gewoon de markt en dan draai je automatisch de rest de nek om.

Moeten we alle evenementen wel in de binnenstad houden? En, moeten wij als gemeenschap de kosten dragen? Ja zou ik zeggen, maar dan moeten we het goed regelen en opnemen in de begroting als een volwassen stad of we moeten besluiten dat het prima is dat er evenementen plaatsvinden. Maar dan goed geregeld wat financiële risico’s betreffen! En geen gezeur over geld op achteraf basis. Maar misschien moeten we ons wel afvragen of alles in de binnenstad moet gebeuren!

Maar langzamerhand begin ik wel mezelf af te vragen waarom er zoveel evenementen verdwijnen door de tijd heen. De drakenbootrace is hier een goed voorbeeld van. Waarom lukt het niet om dit financieel voor elkaar te krijgen Teveel eisen, teveel mensen die een graantje mee willen pikken, of gewoon een gebrek aan vrijwilligers? Kan dit een punt worden voor de verkiezingen? Ben erg benieuwd hoe de partijen hier over denken.

Ik las deze week dat er een zorgverzekering is dier zijn premie laten dalen i.p.v. stijgen. Terwijl de partijen in Den Haag hierover van gedachten verschillen, doet DSW uit Schiedam gewoon wat ze hoort te doen: ze zeggen de kosten zijn niet zo hard gestegen dat we in de problemen komen, we kunnen zelfs de premie verlagen!!! En ik las op de zelfde dag dat de meeste medische behandelingen nog geheim zijn, althans, de kosten hiervan natuurlijk. Dat is eigenlijk te gek voor woorden: Wij moeten steeds meer gaan betalen terwijl wij niet weten waarom alles zo duur wordt! We schelden weleens op Griekenland over hoe corrupt zij zijn of over Italiaanse maffiapraktijken, maar die zorgverzekeraars in Nederland zijn een voorbeeld voor iedereen die corrupt wil worden.

Met hartelijke groet,

Jan met de Pet

7 thoughts on “Jan met de Pet: ‘Op de markt is de euro een kleine ton waard’

 1. hessel

  Jan ik ben het helemaal met je eens !

 2. Thea

  Het was vroeger zóóó gezellig in het Park Oudegein, maar alle (muziek) evenementen moesten zo nodig naar het Stads”hart”. Zo kan je inderdaad alle leuke evenementen wel kapot krijgen.

 3. John

  Door het verplaatsen van de markt,wordt de burger gewoon in de zeik genomen.
  Want lulletje gadella weet het beter als de doorsnee burger.

 4. Mart

  Wanneer stop de grootheid waanzin van die wethouder.
  Weer een miskleun.. Zoals al eerder gezegd..Alles moet wijken voor City-Plaza
  Maar city zal wat mij betreft nooit het levende centrum worden wat die wethouder voor ogen heeft.
  Laat de wijk initiatieven die door hem de grond zijn ingeboord weer lekker terug komen in de wijken

 5. Burger uit Nieuwegein

  Jongens, niet zo negatief doen. Alle veranderingen kosten nou eenmaal geld.
  Zo gezellig was het nou ook weer niet op P-West. Ik denk dat het veel leuker is in de binnenstad. Kun je meteen ook lekker de rest van je boodschappen gaan doen, of gewoon even lekker winkelen. Verder vind ik het stuk door ‘Jan met de pet’ erg slecht geschreven, niet onafhankelijk, journalistiek gezien een groot drama want uw doel is eigenlijk alleen het afzeiken van de nieuwe locatie van de weekmarkt. U doet aannames voor de marktkoopman, maar kunt het niet onderbouwen met een citaat van iemand die er daadwerkelijk staat. En dan begint u ook nog over de zorgverzekeraars…natuurlijk ook zonder enige journalistieke onderbouwing. Ik snap werkelijk niet wat dit met de nieuwe locatie van de Nieuwegeinse weekmarkt te maken heeft. En als uw doel was om een brug te slaan naar het weggooien van geld, dan is dat totaal niet gelukt.
  Tot slot vind ik het schandalig dat jullie eerst een filmpje opnemen met de wethouder en de voorzitter van de stichting markten Nieuwegein om deze mensen dan vervolgens in het zelfde artikel af te maken. Ik mag hopen dat De Digitale Stad Nieuwegein hier eens kritisch naar gaat kijken!

 6. John

  Veel mensen vinden het geschreven stuk van jan wel zeer treffend, het is de harde waarheid.
  Toch zijn er altijd van die azijnzeikerds die het moeten afkeuren.
  Jan , het is een geweldigstuk ,ga vooral door.

 7. Henk

  De reden dat veel evenementen verdwijnen, is doordat er elk weekeinde tientallen festivals zijn. We worden gebombardeerd door allerlei evenementen en mensen zijn sneller ontevreden over wat er geboden wordt.
  Was het vroeger al onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken, tegenwoordig is dat nog moeilijker.

  Doordat Nieuwegein nu eenmaal vlak tegen Utrecht aan ligt, heb je ook nog eens flinke concurrentie daarvan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren