Jan met de Pet zwaait af, de redactie zoekt een nieuwe Jan

Ik begrijp dat we 4,5 wethouders gaan krijgen en dat kost natuurlijk extra geld want ook die halve moet betaald worden. Maar had dit nu echt niet anders geregeld kunnen worden? Waarom is die partij Lokale Vernieuwing zo gebrand op een wethouderspost? Als we terugkijken naar de vorige periode zagen we ook vijf partijen en vier wethouders, dus waarom nu niet?

Toen hadden D66 en GroenLinks afgesproken samen één wethouder te leveren. Prima oplossing, want ook toen had GroenLinks slechts twee zetels! Dus had die partij gewoon het fatsoen om dit zo op te lossen. Maar nu moeten we gewoon een extra wethouder hebben omdat een partij met wederom twee zetels een stem wil hebben binnen het college van B&W. Nou, dat had ook kunnen gebeuren als jullie bijvoorbeeld met het CDA samen één wethouders hadden geleverd of desnoods samen met de VVD.

Dames en heren politici, dit kunnen jullie niet recht praten en zeker niet als ik Mark Snoeren hoor zeggen dat er veel meer werk op de gemeente af komt. Misschien heb je gelijk Mark, maar ik zou ook eens kijken naar geld dat uit Den Haag meekomt voor die extra werkzaamheden. Dat is volgens mij geld dat voor die extra taken bedoeld is en niet voor een extra wethouder. Een rondje langs de velden zoals dat zo mooi heet levert nou niet direct vergelijkbare situaties op, en als er vijf wethouders zijn, is het grondgebied vele malen groter, dus ook meer reistijd etc. Dus kunnen we nu nog meer verwachten van onze bestuurders. Volgens Mark moet er veel meer werk worden verzet en dat klopt, maar kan dat allemaal wel met zo’n vreselijk uitgeklede ambtelijk molen? Volgens mij is dit een windmolen geworden; veel lawaai weinig opbrengst.

Nu maar eens even kijken welke portefeuilles de dames en heren bezetten. De burgemeester heeft natuurlijk gewoon dezelfde zaken onder zich, niks nieuws onder de zon. Dan krijgen we:

Ellie Eggengoor (VVD), zij krijgt Economie en werk, WMO, Transformatieagenda: Geldwijs, Zelfredzaamheid, meedoen naar vermogen, Mobiliteit, Grondbedrijf, Het Klooster. Valt u iets op? Nou mij wel, een VVD-er die gaat over zelfredzaamheid en meedoen naar vermogen! Volgens hebben ze dubbel gelegen toen ze de portefeuilles verdeelden.

Hans Adriani (PvdA) krijgt Wonen/bouwen/transformeren, Transformatieagenda: Woonwijs, Financiën, Ruimtelijke Ordening, Omgevingswet. Nou dat is lekker, Bob de Bouwer laten bouwen met de portemonnee in zijn achterzak.

Marieke Schouten (GroenLinks) krijgt Transformatieagenda: Brede Toegang, Duurzaamheid, Mondiaal/Dierenwelzijn, Openbaar domein, Rhijnhuizen geeft energie. Eindelijk iemand die van Dierenwelzijn werk gaat maken of is dat een wens?

Jan Kuiper (CDA) krijgt Jeugd/Onderwijs, Gezondheid, Transformatieagenda: Eigenwijks, Positieve Gezondheid, Kansen voor Jeugd, Personeel & organisatie, Betere buurten, Maatschappelijk vastgoed incl. Atrium, Hollandse Waterlinie. Jan die gaat denk ik een tunnel neerleggen onder de structuurbaan als aanvulling op die geweldige fietsroute van de Hollandse waterlinie.

John van Engelen (Lokale Vernieuwing) krijgt Sport, Evenementen, Cultuur & Recreatie, Binnenstadsmanagement, Parkeren, Coördinatie statushouders, Deltaproject, John jij krijgt op papier een makkie, maar wacht maar af, jij werkt dadelijk net zoveel als die andere vier en krijg gewoon de helft betaald.

We gaan ervaren hoe dit gaat en óf het gaat, want die lokale partijen willen nog weleens flink onderling op de vuist gaan en dan zit het nieuwe college van B&W gelijk met de gebakken peren!

Maar nu nog even iets anders. Na 4 jaar wordt het misschien tijd voor een andere Jan met de Pet. Eéntje die weer eens met een frisse blik tegen de zaken aankijkt. Mensen als jullie je mening willen verkondigen kom dan en reageer naar martin@pen.nl. Jullie anonimiteit is en blijft gewaarborgd! En het is best plezierig werken met de heer Reijmerink hoor. Ben je geinteresseerd in de politiek en heb je een vlotte pen, reageer dan snel want het nieuwe college gaat zo beginnen.

Met hartelijke groet

Jan met de Pet

2 thoughts on “Jan met de Pet zwaait af, de redactie zoekt een nieuwe Jan

  1. John

    Jammer jan,je kan het zo mooi onder woorden brengen ,wat de meeste mensen denken

  2. C.M.den Boesterd

    Wat is het Deltaproject in Nieuwegein?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren