Jan met de Pet: ‘Wie niet weg is, is gezien!’

Wat heb je nu weer Jan? Nou, die mensen in Vreeswijk op de Beatrixstraat 12 mogen weer terug naar hun woning. Dat heeft de rechter beslist. En dat heeft heel veel voeten in de aarde gehad.

Deze woning in Vreeswijk was of is misschien het doelwit van een paar schutters. De kogelgaten zijn inmiddels gedicht, en een vergeetachtige, die nog weleens een handgranaatje willen laten rond slingeren is onbekend. Maar nu heeft de rechtbank beslist op een vordering van de woningbouwcoöperatie (Mitros) dat zij terug mogen naar hun woning in het altijd rustige Vreeswijk. Mitros had liever gezien dat deze mensen niet meer terug zouden komen en probeerde dat ook via de rechtbank te voorkomen. Maar helaas, de rechtbank heeft een eigen mening.

Nu heeft onze burgervader besloten om daar met spoed mobiele cameratoezicht toe te passen. U weet wel, dat is het speeltje van de VVD en de vloek van de linkse partijen. Maar Frans Backhuijs kan dit gewoon doen zonder hierover de raad toestemming te moeten vragen. Ik ben wel heel erg nieuwsgierig hoe dit allemaal vorm heeft gekregen, of zou Frans het helemaal zelf hebben besloten en zelfs zijn demissionaire wethouders buiten spel hebben gezet? Dat zou ik wel tof vinden, want die mogen officieel alleen maar op de winkel passen en zeker geen besluiten meer nemen waarvan zij weten dat die erg gevoelig liggen. Maar de ervaring leert dat er bij die vier toch wel één of twee hardleerse jongetjes zitten en laten dat nou net de jongetjes aan de linker en rechterkant van het politieke spectrum zijn.

Maar moeten we ons zo langzamerhand niet eens afvragen waarom dit nog steeds een mysterie is? Het antwoord is simpel: Te weinig capaciteit bij ome agent. Ik hoor de VVD nog altijd roepen: ‘Er moet meer blauw op straat’ maar jongens en meisjes van diezelfde VVD, jullie maatjes in Den Haag hebben dit veroorzaakt! Er moest zo nodig een Nationale Politie komen! Hetgeen weer zo iets is wat totaal maar dan ook totaal is mislukt en miljoenen heeft gekost, maar dat even terzijde. Dus de oplossing ligt wel erg voor de hand: Zorgen jullie er nu eens voor dat jullie binnen die club van groot graaiers eens allemaal dezelfde taal spreken.

Mijn bescheiden mening is nogal duidelijk: Ik begrijp onze burgervader goed en ik snap dat hij tot deze beslissing is gekomen maar ik snap ook de andere kant, te beginnen bij Mitros die terecht meent dat haar eigendommen onrechtmatig worden beschadigd en zeker ook de andere mensen in de Beatrixstraat, want laten we die nou ook eens een stem geven want je zal er maar naast wonen!

Een kogel of een handgranaat kent geen adres of persoon dus het kan ook verkeerd gaan, en dan zouden we hier ook zo maar een “vergismoord” kunnen hebben.

Begrijp mij goed mensen, ik ben niet voor maar ook niet tegen. Maar ik ben er wel voor dat de rest van de inwoners zeker goed beschermd moeten worden want je mag toch verwachten dat de overheid dat nog niet heeft verkwanseld aan de marktwerking. Ik hoop van harte dat de mensen in de Beatrixstraat, en ook in de omgeving een rustige tijd tegemoet gaan.

P.S. Meneer Backhuijs, als ik nu heel hard roep dat het in mijn buurt erg gevaarlijk is, krijg ik dan ook een camera voor mijn deur? Het hoeft niet zo’n grote te zijn hoor, een kleintje, daar ben ik al tevreden mee. Dan kan mijn verzekeringspremie een stuk lager worden.

Met hartelijke groet

Jan met de Pet

One thought on “Jan met de Pet: ‘Wie niet weg is, is gezien!’

  1. Karel

    Jan .

    In deze heeft de Heer Frans een juiste beslissing genomen ,en ook geweldig dat hij dit ook laat uitvoeren.
    Dus een mildere reactie was juist geweest naar de Burgemeester.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren