Jan met de Pet over: van alles

Lekker weer buiten om weer eens een beschouwing los te laten op de Nieuwegeinse politiek en natuurlijk ook wat er zo al een beetje landelijk gebeurt en in Europa. In Nieuwegein is het stilte voor de storm of is het de “normale” stilte voordat er een nieuw college aantreedt. Overal in den lande zie je installaties van nieuwe colleges ook in grote plaatsen maar wij in Nieuwegein moeten nog steeds wachten op de witte rook. Maar witte rook zal wel niet mogen van Groen Links omdat er dan iets verbrand moet worden en dat kan natuurlijk niet. al die CO2 de lucht in.

Ben erg benieuwd wanneer er rook uit de oren komt van de andere college partijen als de trein eenmaal gaat rijden.

Ik las dat Rene Blom rondbazuint dat het wel even weer wennen is: niet meer achter de collegetafel maar gewoon weer in de stoeltjes en in dit geval ook nog eens de oppositie.

Zouden ze er bij het CDA al overheen zijn? Geen college deelname en nu maar afwachten wat er komt vanuit de 4e verdieping? Want daar zetelt het college.
Zou er ook een “gevecht” over de kamerindeling van het college? Of moeten de twee nieuwelingen gewoon nemen wat er overblijft?

Ik ben erg benieuwd wat er in het college akkoord komt te staan. Hoeveel moeten wij als burgers gaan inleveren om de begroting rond te krijgen? Gaat de WOZ omhoog en zo ja met hoeveel? Of weet de VVD hier een stokje voor te steken?
Trouwens Johan Gadella is lekker bezig om maar in de krant te komen, je leest overal dat er in Nieuwegein banen bij komen door de zondagsopening.
Klopt dit wel of is het gewoon de aantrekkende economie?

En dan natuurlijk de klapper van de week: Er komt nu een onderzoek naar de veiligheid van het fietspad op de Noordstedeweg. Mensen, het moet nu niet gekker worden, iedereen heeft lopen roepen niet doen, is veel te gevaarlijk en nu moet er weer eens flink geld uitgegeven worden om dit te gaan bewijzen of misschien wel te ontkrachten. maar hoe je dit went of keert: dit is nu echt een gevalletje: jammer dan!

Als je dit nu van tevoren had uitgezocht dan had je misschien veel geld kunnen besparen maar nee hoor eerst uitvoeren en dan pas nagaan of het veilig is.
Nieuwegein op zijn smalst!

Volgens mij zijn er al voldoende bewijzen om te zeggen dat dit een onveilige situatie is. Je zal maar uit de parkeergarage komen dan moet je alle kanten opkijken voordat je de weg op kan en als je dan kan voor de fietsers dan moet je weer wachten op de nadere auto’s en ja dan staan je half op het fietspad! Niet iedereen heeft een smart.

Maar ook voor de fietsers is het een gevaarlijke tocht. Zeker als je langs het water rijdend de weg moet oversteken richting de Herenstraat. Ook dan is je fiets te groot of misschien wel te lang! Maar ook hier geldt niet iedereen rijdt meer op een kinderfietsje☺

Maar ik wacht net als elke burger af want wat is nu daadwerkelijk je invloed als burger? Alle burgers roepen al jaren weg met die papieren rompslomp en wat gebeurt er? Nu moet je soms nog meer papier inleveren om iets voor elkaar te krijgen.

Jaren geleden toen we begonnen met de pc’s riep elke automatiseerder: Dit gaat bomen sparen want we kunnen alles in Bites en Bytes doen. Nou u weet inmiddels ook wel beter, we hebben juist meer papierverbruik gekregen.

We hebben nu allemaal een DigiD maar als we iets willen van bijvoorbeeld de belastingdienst moeten we wel een brief schrijven! Hoezo we kunnen het wel makkelijker maken?

Ook in Nieuwegein is er nog steeds veel papierverspilling. Ik sprak laatst iemand die veel zaken met de gemeente doet en soms wel 20 brieven opeen dag van de gemeente krijgt.

Volgens mij kan automatisering hierbij best zijn waarde bewijzen. Een ambtenaar schrijft een brief en wil die vervolgens naar een burger toesturen. Niks mis mee. Maar zijn collega moet ook een brief schrijven naar diezelfde burger. Zou er nu geen slimme chip zijn die dan vast stelt: oeps twee brieven naar hetzelfde adres: even apart zetten en wachten tot het einde van de dag want misschien komen er nog meer brieven voor die burger uit het ambtenarencorps. En aan het einde van die dag spuugt de chip alle brieven voor hetzelfde adres in een envelop viola een kind kan de was doen toch? Of ben ik nu echt een simpele ziel die het allemaal niet begrijpt?

Met hartelijke groet

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren