Jan met de Pet: Over kapot maken vrijwilligerswerk

Jan met de Pet (1963) is inwoner van Nieuwegein en geïnteresseerd in de politiek. Hij zal voor u de Nieuwegeinse politiek inzichtelijk maken door het kaf van het koren te scheiden. Onbevangen, rücksichtslos en zonder belangen krijgt u de waarheid en niets dan de waarheid zonder aanziens des persoons of partij.

Als tiener heeft ‘Jan met de Pet’ zich al geïnteresseerd in politiek. Nu hij ouder is, en werkt als analist bij een groot bedrijf, houdt hij ervan om dingen te vergelijken want, waar liggen nu de verschillen.

Jan met de Pet: ‘Ja, u leest het goed, de VVD, CDA, ChristenUnie, Ieders Belang en twee van de drie raadsleden van de VSP willen het vrijwilligerswerk kapot maken. Hoe zult u zich afvragen? Nou, dat is simpel als je de raadsvergadering hebt meegemaakt waarin een amendement werd ingediend door die partijen om mensen die vallen onder de beruchte participatiewet verplicht vrijwilligerswerk te laten doen. Een tegenprestatie noemen ze dat. Het klinkt net alsof die mensen er voor hun lol inzitten.’

‘Natuurlijk zitten er ook mensen in die best iets terug kunnen doen om zo hun ‘arbeidsritme’ te houden, maar het overgrote deel kan gewoon weg niets doen en zeker niet omdat ze niet willen maar niet kunnen.’ Klik hier om naar de column te gaan van deze week.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren